İmam Buhari adına enstitü kuracağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev'in davetine icabetle bu ülkeye hareketinden önce Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde basın toplantısı düzenledi.Erdoğan, 1 Mayıs'ta alimler, arifler ve mütefekkirler diyarı Buhara'yı ziyaret edeceklerini ve İmam Buhari adına orada bir enstitü kurmayı hedeflediklerini söyledi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan hareketi öncesi Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev'in davetine icabetle bu ülkeye hareketinden önce Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde basın toplantısı düzenledi. Taşkent'te Mirziyoyev ile görüşeceğimi ve Türkiye-Özbekistan İş Forumu'na katılacağını hatırlatan Erdoğan, 1 Mayıs'ta alimler, arifler ve mütefekkirler diyarı Buhara'yı ziyaret edeceklerini ve İmam Buhari adına orada bir enstitü kurmayı hedeflediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul Üniversitesi'nde bölünmeye dair ciddi bir tepki var, özellikle Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden. Kendisi de Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunu olan Aziz Sancar ile görüştünüz. Düşünceniz nedir?" sorusuna şu karşılığı verdi:

SANCAR'IN BÖYLE DERDİ YOK

"Aziz Sancar hocamızın böyle derdi kesinlikle yok. Bunların hepsinde istismar var. Bir defa 'İstanbul Üniversitesi niye ikiye bölünüyor?' Öğrenci sayısı 105 bine ulaşmış. Burada kalite maalesef düşüyor. Peki biz İstanbul Üniversitesi markasını ortadan kaldırıyor muyuz? Hayır, öyle bir şey de yok.

CERRAHPAŞA ADI KALIYOR

Tamam önce İbni Sina ifadesi söz konusu oldu. Arkadaşlarla müzakere ettik, tamam İbni Sina ismini kaldıralım. E ne olacak? Şimdi bir tarafta İstanbul Üniversitesi başlı başına isim, öbür tarafta da İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi şeklinde oluyor. İstanbul yine oluyor. Ama bu 500 yıllık maziye sahip olan isim, korunuyor. 50 bin civarında öğrenci bir tanesinde kalıyor, 50 bin civarında öğrenci bir tanesinde kalıyor.

HASDAL’A TAŞINACAKLAR

Dert nerede? Dert diye ideolojik. 'Efendim bunlar da işte bizim camiadan.' Kusura bakmasınlar, bizim camia, şu camia, bu camia diye bir şey yok. Her şeyde ideolojik yaklaşımdan uzak, dürüst olacağız. Biz nitelik mi arayacağız, yoksa nicelik mi arayacağız, biz buna bakıyoruz. Kaldı ki İstanbul Üniversitesi’ne Hasdal tarafından 700 dönüm arazi tahsis ettik. Orada da İstanbul Üniversitesi Külliyesi olacak."

ÇAPA YIKILACAK

"Önce biz Çapa'yı da düşündük. Deprem riski sebebiyle birçok binasının yıkılması gerekiyor. Orası belki İstanbul Üniversitesi'nin irtibat bölümü olacak" diyen Erdoğan, Ankara'da Gazi Üniversitesi ile ilgili de bazı spekülasyonların olduğunu anlatarak, “Maalesef bir tezgahtır gidiyor” ifadelerini kullandı.

  • KORE ZİYARETİ ÖNEMLİ
  • Daha sonra Güney Kore’nin başkenti Seul’e hareket edeceklerini belirten ve 2 Mayıs’ta Devlet Başkanı Moon Jae-in ile baş başa ve heyetler arası görüşler gerçekleştireceklerini belirten Erdoğan, şöyle devam etti: “Ziyaretimiz çok anlamlı bir döneme rastlıyor. Malum, Kuzey Kore ile Güney Kore’nin bir araya geldiği dönemde, şimdi bizler de bu ziyareti gerçekleştirerek çok anlamlı bazı öğreneceklerimizi herhalde öğrenme fırsatını da bulacağız diye düşünüyorum. Önde gelen firmaların yöneticileriyle görüşmelerim olacak.”

Gurbetçiyesandığa git seferberliği

Proje çöktü: 15 vekil geri gelecek

24 Haziran kader oylaması olacak

Rüzgar gülü gibi