Antalya'da, Mustafa K. tarafından parmakları çekiçle ezilerek ve tırnakları çekilerek işkence edilen Meryem S'nin babası İsmail S, "Mustafa K, beni iflas ettirdi, eşimi ve çocuklarımı da 'şeyh'im diyerek türlü yalanlarla kendisine bağladı" dedi. Evden ayrılan eşi ve çocuklarını uzun süredir aradığını, ancak bugüne kadar bir sonuç alamadığını ifade eden İsmail S, şöyle konuştu: "Mustafa K, önce benimle iş yaptı. Sonra tüm borçları üzerime yıkıp beni iflas ettirdi. Sonra da eşimi ve çocuklarımı benden uzaklaştırarak kendisine bağladı ve boşanmamıza sebep oldu. Ailemi bulmak için sürekli aradım. Her bulduğumda adres değiştirerek izlerini kaybettirdiler. Bu adam ailemi tehdit ve baskıyla yanında tutuyordu" dedi.
'NAKA TARİKATI' İDDİASI
Mustafa K'nin, Kütahya'da "Naka" adında bir tarikat kurduğu ve kendisine inananları dolandırdığı da ortaya çıktı. Zanlının eski iş arkadaşı Ali Rıza Tongul, kendisinin bu tarikata girdiğini, ancak gördüğü yanlışlar üzerine ayrıldığını belirterek, "Mustafa K, daha önce kendisi gibi şeyhliğini iddia eden sahte şeyh A. C. K. adlı bir kişiye bağlıydı. Ancak daha sonra çıkar kavgasına girdiler ve Mustafa K. ayrılarak, "Naka" adında bir tarikat kurdu. Sonra kendini şeyh ve halife ilan etti. Dini kullanarak birçok insanı maddi manevi sömürerek dolandırdı. Şu anda psikolojik tedavi gören insanlar var. Oysa kendisi abdest almasını, namaz kılmasını dahi bilmez. İşkenceyi duyunca şaşırmadım" dedi. Mustafa K. ile bir dönem ticari ortaklık yapan Muammer Sürücüoğlu da, "Meryem S'nin babası İsmail S. de Mustafa K'ye bağlıydı. İsmail ile ortak işler yaptılar ama bütün zararları İsmail S'nin üzerinden yıkarak iflas ettirdi. Zaten kendine inananlardan sürekli para toplar. Çok kişi emekli ikramiyelerini ona kaptırdı" diye konuştu.
Engizisyon işkencesi İslam'la kalkmıştı
Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Osman Ateş, Meryem S'ye uyguladığı işkenceyi "cin çıkarma, şeytan çıkarma" gerekçesiyle meşru göstermeye çalıştığı öne sürülen Mustafa K'ye tepki göstererek, "Bunlar İslam öncesi dönemlere ait inanç ve kültürlerden kaynaklanan hurafelerdir. Ortaçağ boyunca Avrupa'da içinden şeytan çıkarmak amacıyla insanlara birçok işkenceler yapılmış, insanlar diri diri yakılmıştır. İslam ise tüm bunları yasaklamış, bu yasaklar Ortaçağ Engizisyonu'nun devrilmesinde en büyük etken olmuştur" dedi. Prof. Ateş, Türkiye'de de yasaların büyücülüğü yasakladığnı vurgulayarak, "İnsanlarımız ne yazık ki bu gibi kişilere inanıyor. Bunlar hep bilgisizlikten" diye konuştu.