Bahçelievler'de daha önce boşaltıldığı belirtilen bir bina çöktü.
Emek Caddesi Narlı Sokak'ta boş bir binanın çökmesi üzerine, olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi.
Çevredeki binalar boşaltıldı
Bahçelievler Belediye Başkanı Bahadır da, "7 katlı bina. Kentsel dönüşüm kapsamında yıkım hazırlıkları başlamış. Oturan kimse yok." dedi.
Valilikten çöken binaya ilişkin açıklama
İstanbul Valiliğinden Bahçelievler'de çöken binaya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:
- "Bahçelievler ilçemiz Siyavuşpaşa Mahallesinde; alınan ilk bilgilere göre bugün saat 14.44’de kentsel dönüşüm sebebiyle
- Olay yerine AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edilmiş, çevrede güvenlik önlemleri alınmıştır.
- Gelişmelerden bilgi verilecektir."
Soruşturma başlatıldı
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Bahçelievler'de daha önce boşaltılan binanın çökmesine ilişkin soruşturma başlattı.
Vali Yerlikaya açıklama yaptı
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya çöken bina ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, yapılan dinlemede yaşam belirtisi bulunmadığını açıkladı.
- Enkaz kaldırma çalışmaları ise ihtiyatlı bir şekilde devam ediyor.