İstanbul Üniversitesi'nde 'Cuma tatili' iddiası 28 Şubatçıları panikletti: Nur Serter'den 'laiklik' yaygarası

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin 'Cuma tatili' yaptığı yönündeki iddialar 28 Şubat sevdalılarını yeniden sahneye çıkardı. Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçen ‘ikna odaları’nın mucidi Nur Serter’in bu iddia üzerinden 'laiklik' yaygarası koparması, vesayet zihniyetinin halâ pusuda beklediğini bir kez daha gösterdi.

Lokman Özdemir
Nur Serter

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin 2025-2026 güz dönemi ders programında cuma günlerine ders konulmadığı iddiası, CHP'li çevreleri ve eski Türkiye özlemindeki bazı isimleri harekete geçirdi. Ancak fakültenin resmi programında, birinci sınıflar için cuma günleri 15.30-17.00 saatleri arasında çevrimiçi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi dersinin bulunduğu görülüyor.

Fakültenin programında Cuma gününe ders konulduğu görülüyor.

Nur Serter yine sahnede: 'Laiklik elden gidiyor'

28 Şubat sürecinde başörtülü öğrencilere yönelik uygulamasıyla tanınan eski CHP milletvekili de tartışmaya katıldı.

Serter, 12Punto’daki yazısında İstanbul Üniversitesi’ni hedef alarak ifadelerini kullandı.

'Laiklik' üzerinden yaygara koparmaya çalışan Serter şu ifadeleri kullandı;

Nur Serter

Bu kez askerleri değil 'aydınları' göreve çağırdı

Yazısında 'aydınları göreve' çağıran Serterifadelerine yer verdi.

28 Şubat’ın 'ikna odaları'nın baş aktörü

Serter, 28 Şubat döneminde İstanbul Üniversitesi’nde başörtülü öğrencilere yönelik psikolojik baskılarla anılmıştı. O dönem Rektör Yardımcısı olarak görev yapan Serter, öğrencileri başlarını açmaya zorlayan uygulamaları adı altında yürütmüştü. Başörtüsünü çıkarmayı reddeden öğrenciler ise derslere alınmamıştı.

Yıllar sonra CHP’den milletvekili seçilen Serter, o döneme ilişkin eleştirileri reddederek "Benim sayemde o öğrenciler bilgilenerek başlarını açarak, okudular" sözleriyle gündem olmuştu.

Serter, geçmişte halktan gördüğü tepkiyi de "Sokakta rastladığımız başı örtülü, türbanlı kadınlardan tükürenler, küfür edenler, omuz atanlar oluyordu. Bir dönem Emniyet’in ciddi duyumları oldu. O zaman 5 polis aracıyla üniversiteye gidiyordum. 7.5 yıl korumam oldu" sözleriyle anlatmıştı.