İzmir depremi sonrası provokatif paylaşım yapan iki kişi tutuklandı

İzmir’de yaşanan deprem sonrası hakaret içerikli paylaşım yapan ve gözaltına alınan 10 kişiden ikisi çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanarak cezaevine konuldu.

Haber Merkezi DHA
Adıyaman'da gözaltına alınan Y.S. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, İzmir Seferihisar depremiyle ilgili provokatif paylaşım yapan 10 kişinin gözaltına alındığını ve 2 kişinin tutuklandığını açıkladı.

Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Aklıselim olmamız gereken günlerde sosyal medyadaki cehalet dolu görüntüler aymazlıktan ileriye gitmiyor. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 49 paylaşım tespit edildi, 37 kişi hakkında işlemler sürüyor. 10 gözaltı yapıldı, 2 kişi tutuklandı. Klavye delikanlılığına fırsat vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Emrah Apartmanı'ndan kötü haber
İzmir'de yıkılan binalardan birisi olan Bayraklı ilçesi'ndeki Emrah Apartmanı'ndan bir kişinin daha cansız bedeni çıkartıldı. Emrah Apartmanı enkazında hayatını kaybedenlerin sayısı 13'e yükseldi. Aynı enkazdan 19 kişi sağ olarak kurtarılırken, ailelerin kayıp ihbarında da bulunulan 21 kişiyi arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.

Deprem anında minik kızın duası: Allah'ım lütfen Allah'ım
İzmir'de dün meydana gelen 6,6 şiddetindeki depreme annesi ve ablasıyla birlikte evde yakalanan minik kızın Allah'a yakarışı izleyenlerin boğazını düğümlüyor.

Enkaz altında kalan İnci ve köpeği Fıstık böyle kurtarıldı
İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen Richter ölçeğine 6.6 büyüklüğündeki depremde Bayraklı ilçesinde çöken 8 katlı Rıza Bey Apartmanı'nın enkazının altında mahsur kalan 16 yaşındaki İnci Okan ve köpeği Fıstık kurtarıldı.