Küskünler ailesi

Başbakan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit'in, Amerika'da yaşayan iki kardeşinin daha olduğu ortaya çıktı. Rahşan Ecevit, Kudret isimli erkek kardeşi ve Hilkat isimli kız kardeşiyle yıllardır konuşmuyor.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Arşiv

Yıllardır siyaset koridorlarında eşi Başbakan Bülent Ecevit ile yanyana yürümesine rağmen Rahşan Ecevit kamuoyu için hep bir kapalı kutu olarak kaldı. Gazeteci Fatin Dağıstanlı "Rahşaniçe"adlı kitabında Rahşan Hanım ile ilgili bilinmeyen birçok konuya yer verdi. Asude hanımın varlığı da geçtiğimiz günlerde kendisini sahipsiz köpeklere adaması ve ilginç kıyafetleriyle manşetlere taşınmıştı.

Hilkat ve Kudret

Kitapta Rahşan hanımın ablası Hilkat ve küçük erkek kardeşi Kudret'e "sudan sebeplerle" darıldığı ve halen konuşmadığı da belirtilerek, Rahşan Ecevit'in iki kardeşiyle ilgili bölümde şunlar yazıldı: "Dargın olduğu ablası Hilkat ve küçük erkek kardeşi Kudret Amerika'ya yerleşmişlerdi. Zekiye Rahşan kardeşleri hakkında hiç kimseye birşey söylemiyor, yokmuşlar gibi davranmayı tercih edip, gündeme geldiğinde ise konuyu başka tarafa çekmekte sakınca görmüyordu. Zekiye Rahşan'a ücretsiz yardımcılık yapan Asude ise diğer kardeşleriyle ilişkisini kopartmıyor, zaman zaman ABD'ye onları ziyarete gidiyordu. ABD'deki abisiyle telefonla görüşen Asude bu görüşmelerini Zekiye Rahşan'dan gizli yapma gereksinimi duyuyordu. Zekiye Rahşan, Asude'nin kardeşleriyle görüştüğünü duyunca, sinir küpü oluyor ve söylemediğini bırakmıyordu."

Küskünlük geni

Kitapta, Rahşan Ecevit'in babası Namık Zeki Aral'ın, eşi Zahide Hanım'a bir nedenden dolayı küstüğü ve bu kırgınlığı 11 yıl boyunca sürdürdüğü belirtildi. Gazeteci Dağıstanlı'nın kitabında bu bölüm şöyle yer aldı:

"Namık Zeki Aral hassas ve alıngan bir insandı. Her nedense eşi Zahide hanıma küsmüş ve bunu yıllarca, (11 yıl kadar) aynı evde yaşamalarına rağmen sürdürmekte sakınca görmemişti. Evdeki bu gergin havadan Zekiye Rahşan da etkilenecek ve sık sık enne ve babasını barışmaları için uyaracaktı. 1972 yılında yaşama gözlerini yuman babasının bu alıngan ve kibirli yönü Zekiye Rahşan'a da geçecekti."

Rahşan Ecevit küstüğü kişilere sert tavır takınıyor. Başbakan Ecevit'in yıllarca sağ kolu gibi çalışan Hüsamettin Özkan'la konuşmadığı biliniyor. n ASLIHAN ALTAY KARATAŞ

Seçim startı Düzce'den

Başbakan Bülent Ecevit, 3 Kasım'da yapılacak erken seçim için ilk startını Düzce'de verdi. Ecevit, karayoluyla Başbakanlığa ait otobüsle ilk olarak Kaynaşlı'ya geldi. Kaynaşlı'da öğle yemeği yiyen Ecevit, daha sonra Düzce şehir merkezinde mitinge katıldı.

Konuşması sırasında sık sık dili sürçen Ecevit, "Allah'tan Türkiye ve halkımızı bu gibi felaketlerden korumasını diliyorum" dedi. Ecevit, koalisyonun büyük işler başardığını belirterek, "Neden erken seçim kararı alındığını hala anlayamadım" dedi.

Başbakan Ecevit'in, üç yıldır aleyhinde hiçbir söz söylemediği ortağı MHP'yi de eleştirdi. Abdullah Öcalan'ı parti olarak değil devlet olarak yakalayıp getirdiklerini anlatan Ecevit, "Şimdi MHP, 'Apo'yu siz korudunuz' diyor. Oylarımız Apo'yu yakaladığımız için değil, sorumlu devlet adamlığımız nedeniyle arttı" dedi. Başbakan Ecevit, 3 Kasım seçimlerinde de herhangi bir ittifak yapmayacaklarını tekrarladı. n SAMİ GÖKÇE,DÜZCE