Lübnan’ın güvenliği için desteğimiz sürecek

İsrail’in saldırılarını sürdürdüğü Lübnan Başbakanı Nevvaf Selam, Türkiye’yi ziyaret etti.

Erdoğan, karşılama sonrası köşkün penceresinin önünde muhabbet ettiği Selam'a İstanbul'un bazı tarihi yapılarını gösterdi. Erdoğan ve Selam daha sonra ikili görüşmeye geçti. Erdoğan dün ayrıca Liberya Cumhurbaşkanı Joseph Nyuma Boakai ile bir araya geldi.

Selam, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Vahdettin Köşkü'nde çalışma yemeğine katıldı. Erdoğan, Selam'ı Vahdettin Köşkü'nde resmi törenle karşıladı. Kabulde, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da bulundu. Erdoğan kabulde, Türkiye'nin kardeş ülke Lübnan ile ilişkilere önem verdiğini, diplomatik temasları sıklaştırmanın faydalı olacağına inandığını belirtti.

DİPLOMATİK GİRİŞİMLERİMİZ SÜRÜYOR

Erdoğan, Türkiye'nin Lübnan'ın güvenliğini temin için diplomatik girişimlerinin sürdüğünü, Lübnan'da güven, huzur ve istikrarın tesisi için insani yardımlar dahil elinden gelen desteği vermeye devam edeceğini vurguladı. Lübnan ile Suriye'nin iyi komşuluk ilişkileri geliştirmesinin bölge için faydalı olacağını dile getiren Erdoğan, Türkiye ile Lübnan arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesi için de azami gayret gösterdiğini kaydetti.

SELAM: 'STRATEJİK ORTAKLIK' KONUŞULDU

Lübnan Başbakanı Selam görüşme sonrası X paylaşımında Türkiye'nin sağladığı insani yardımlardan dolayı teşekkür ederek, ilişkilerin stratejik ortaklık düzeyine çıkarılmasını ele aldıklarını belirtti. Selam, İsrail'in Lübnan topraklarından çekilmesinin sağlanması amacıyla dost ve kardeş ülkelerin desteğini almaya çalıştıklarını, Erdoğan'ın da bu çabaları desteklediğini vurguladı.