MHP Lideri Bahçeli: Vakit 14 Mayıs'ta Türkiye'ye sahip çıkma vaktidir

MHP Lideri Devlet Bahçeli Yalova'da düzenlenen 'Aziz Milletim Sıra Sende' mitinginde önemli açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu'nun istiklalin ve istikbalin kundakçısı olduğunu dile getiren Bahçeli, ''Kılıçdaroğlu'nun yol arkadaşları teröristlerdir. Vakit 14 Mayıs'ta Türkiye'ye sahip çıkma vaktidir'' ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi Yeni Şafak
MHP Lideri Devlet Bahçeli

MHP Lideri Devlet Bahçeli Yalova'da düzenlenen 'Aziz Milletim Sıra Sende' mitinginde önemli açıklamalarda bulundu.


Devlet Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları:


Düzenlediğimiz bu açık hava toplantımıza teşrif eden, gücümüze güç ekleyen Yalovalı kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. 8 gün sonra yapılacak seçimlerin ülkemizin birliğine, demokrasimizin geleceğine hayırlı ve kalıcı sonuçlar getirmesini Allah'tan niyaz ediyorum. Hepiniz hoş geldiniz.


2022 yılının Ekim ayında Irak ve Suriye tezkerelerine hayır diyerek esasen terörle mücadeleye hayır diyen CHP ve ittifak ortaklarını 14 Mayıs'ta acıklı bir son beklemektedir. Bu hainler alsa alsalar ağırlaştırılmış müebbet alırlar. Meşru ve hukuki savunma haklarımızı yerine getirmek maksadıysa askerlerimizi geri çekeceklerini iddia ediyorlar. Terörist Demirtaş'ı serbest bırakacaklarını açıklıyorlar. İhanete sessizlik aynı zamanda ortaklıktır. Türk milleti tarihin hiçbir döneminde zillete 'tamam' dememiştir. Biz karşımızdaki muhalefet yapısına zillet demeyelim de ne diyelim? Bunları daha nasıl tarif edelim? Soruyorum size 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere hazır mısınız? Vakit geldiğinde sandığa gidecek misiniz? MHP'nin Yalova milletvekili adaylarını seçerek TBMM'ye gönderecek misiniz? Sayın Erdoğan'a oy verecek misiniz? Yalova bu kanaatteyse Kılıçdaroğlu boşuna uğraşmasın, boş yere yalan ve ihanet mesaisine çıkmasın.


Devlet ve milletiyle, her şeyden önce Türkiye iradesi 14 Mayıs'ta vatana ve milli namusa sahip çıkacaktır. Hayal tacirlerini, fitne tezgahlarını, Türkiye muhaliflerini bertaraf ederek Cumhur İttifakı'nın zaferine ulaşacağız. O halde aziz milletim sıra sende, Yalovalı kardeşlerim sıra alayınızda. Karar sizin, söz sizin, yetki hepinizin. Vakit imanla, heyecanla ve şevkle mücadele vaktidir. Aziz milletim sıra sende, vakit gönüllere girme, kucaklaşma, 14 Mayıs'ta Türkiye'ye sahip çıkma vaktidir. Hiç kimse merak etmesin, istikbalin kudreti yine büyük Türk milleti olacaktır. Biz nereye gittiğimizi, nereye gideceğimizi, gidince ne yapacağımızı adımız gibi bilenleriz. Biz MHP'yiz, biz Cumhur İttifakı'yız. Biz nefsine teslim olup zillete düşenlerle değil, Türkiye sevdasıyla yanıp tutuşan Yalovalı kardeşlerimizle yol yürüyoruz.


Muhterem vatandaşlarım, zillet ittifakının Türkiye lehine tek bir sözünü işiten yoktur. Tek bildikleri aldatmadır, yalandır. Bu ittifak ortakları sadece güçlendirilmiş parlamenter sistem masalıyla avunuyorlar. Siyasi kriz günlerini özlüyorlar. Her numara zillet ittifakında, ne ararsanız bu ittifakın yamalı bohçasında. Kendi aralarında pazarlık yetmezmiş gibi, Türkiye'yi kumar masasında pazarlamayı hedefliyorlar. Bunların dilinde Türkiye'ye övgü, teröristlere tepki yok. Kimlerin hizmetine siyaset yaptıklarını da bilmeyen yok. Kılıçdaroğlu'nun yol arkadaşları teröristlerdir. Zillet İttifakı'nın güçlendirilmiş parlamenter sistem dolduruşuna getiren dış güçlerdir.


Zillet ittifakı Türkiye'nin tarafında değildir, yol haritaları karışık ve bulanıktır. Biz tarafız, hem hakkın hem halkın hem de hakikatin tarafıyız. Zillet ittifakının tarafı Türkiye'nin tahribidir. Herkesi uyarıyorum; bölücüye, teröristlere, milliyetsizlere, yıkım müteahhitlere, zillet ittifakına bırakacak ne ülkemiz ne de yurdumuz var. CHP ve İYİ Parti yönetimi PKK ile sadece ittifak halinde değil, bu örgütün yedeği haline gelmiştir. CHP'ye, İYİ Parti'ye ve diğerlerine demokratik bedel ödetmek milli iradenin adaleti değil midir?


CHP ve İYİ Parti'nin ittifak ortağı HDP'nin Ağrı milletvekili adayı Sırrı Sakık 'Biz bu sistemi değiştireceğiz, 100 yıllık cumhuriyeti değiştireceğiz' demiş. Biz 100 yıllık cumhuriyeti Türkiye Yüzyılı'na taşıyalım diyoruz, bunlar değiştireceğiz diyor. Bunların hepsi aynı tornanın malulüdür. Milli mücadele zaferle taçlanarak vatan düşmanlarından temizlenmiş ve 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet ilan edilmişti. Sözümüz söz olsun, Ezan susmayacak, bayram inmeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti kıyamete kadar baki kalacaktır.


Ayrıntılar geliyor