Muş'ta çatışma: 1 şehit, 2 yaralı

Muş'ta, yol tarama faaliyeti yapan askeri devriyeye düzenlenen silahlı saldırıda 1 başçavuş şehit olurken, 2 asker yaralandı.

Cihan
Muş'ta çatışma: 1 şehit, 2 yaralı

Hasköy ilçesine bağlı Karakütük köyü mevkiinde arazi tarama faaliyetleri yapmakta olan askeri devriyeye, terör örgütü mensupları tarafından ateş açıldı. Saldırıda, Hasköy ilçesine bağlı Gökyazı Karakol Komutanı Başçavuş Mehmet Çapal şehit olurken, 2 asker ise yaralandı.

Olayla ilgili alınan bilgilerde, öğle saatlerinde Hasköy ilçesi Gökyazı Karakol Komutanlığı'na bağlı güvenlik güçleri ekipleri, aynı bölgede bulunan Karakütük köyü mevkiinde yol taraması yaptı. Yol taraması yapan güvenlik güçlerine terör örgütü mensupları ateş etti. İlk ateş esnasında Başçavuş Mehmet Çapal şehit oldu, 2 asker ise yaralandı. Güvenlik güçlerinin de anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışma esnasında yaralanan askerler helikopter ile Muş'a getirilirken, bölgeye çok sayıda Özel Harekat timi ve askeri birlikler sevk edildi. Operasyona ayrıca, havadan destek verildi.

Muş'ta Karakütük köyü mevkiinde çatışmada şehit olan Gökyazı Karakol Komutanı Başçavuş Mehmet Çapal ile birlikte bulunan korucubaşı, 'Teröristleri gördük, rahatlıkla vurabilirdik ama başçavuşumuz Mehmet Çapal, 'dur ihtarı çekelim' dedi. Bize ateş açarlar dedim ama komutanımız, 'biz dur ihtarı çekmek zorundayız, bizim görevimiz bu' dedi.' şeklinde yaşananları anlattı.

Osmaniye kütüğüne kayıtlı Başçavuş Mehmet Çapal ile birlikte tarama faaliyetlerinde bulunan korucubaşının verdiği bilgilere göre olay şöyle gelişti:

?Arama tarama faaliyetlerimizi bitirmiş, Karakütük köyüne öğle yemeği yemek için iniyorduk. Biraz ilerledikten sonra karşımızda teröristleri gördük, çok rahatlıkla onları vurabilirdik ama başçavuşumuz Mehmet Çapal, 'dur ihtarı çekelim' dedi. Komutanım dur ihtarı çekmeyelim çekersek bize ateş açarlar dedim ama komutanımız, 'biz dur ihtarı çekmek zorundayız, bizim görevimiz bu, görevimizi kötüye kullanma gibi bir lüksümüz yok' dedi. Ardından kendisi teröristlere 'dur' ihtarında bulunur bulunmaz da terörsitler ateş açtı. Ardından, biz de hemen karşılık verdik ama maalesef başçavuşumuz Mehmet Çapal'ı kaybettik.' Bölgede, karadan ve havadan çok sayıda ekibin desteğiyle operasyonlar devam ediyor.