Niğde seçim sonuçları 2023: Cumhurbaşkanı, milletvekili genel seçim sonucu oy oranları

2023 Niğde seçim sonuçları sorgulanıyor. Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve Oğan cumhurbaşkanı seçimi için yarışırken milletvekili seçimi için de 24 parti parlamento seçimi için yarıştı. Peki, 2023 seçimlerinde Niğde'de hangi Cumhurbaşkanı adayı, hangi ittifak kazandı? Niğde milletvekili seçimi hangi parti birinci oldu? İşte Altunhisar, Çiftlik, Bor, Çamardı, Ulukışla, Merkez Cumhurbaşkanı adaylarının ve AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, HDP oy oranları.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Niğde Seçim Sonuçları 2023

Türkiye’de 14 Mayıs günü yaklaşık 60 milyon vatandaş Cumhurbaşkanlığı seçimi ve TBMM milletvekili genel seçimi için oy kullandı. Milyonlarca seçmen, Erdoğan ve Kılıçdaroğlu’nun oy oranlarını merak ediyor. Niğde seçim sonuçları, Türkiye 14 Mayıs Genel Seçim ve Cumhurbaşkanı seçim sonuçları dahilinde açıklanacak. Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimlerine ilişkin anlık sonuçları ile Türkiye geneli seçim sonuçları Yenişafak seçim sayfasında yer alacak. Yüksek Seçim Kurulu tarafından duyurulan seçim takvimi işlemeye devam ediyor.


Türkiye bugün cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri için sandık başında gitti. 08.00 itibarıyla tüm yurtta başlayan oy verme işlemi 17.00’de sona erdi. Seçim sonrası YSK Başkanı Ahmet Yener, yaptığı açıklamada, "Kurulumuza şu ana kadar yansıyan olumsuz bir durum söz konusu olmamıştır." ifadelerini kullandı. Peki Altunhisar seçim sonuçları, Çiftlik milletvekili seçim sonucu, Bor cumhurbaşkanı seçim sonucu, Çamardı, Ulukışla, Merkez cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçim sonuçları, partilerin oy oranları ne? İşte Niğde seçim sonuçlarına ilişkin haberin detayları.

Niğde'nin seçim sonuçları için tıklayınız

Genel Seçim - Milletvekili Seçimi Türkiye Geneli Sonuçları için tıklayınız

258 bin 263 seçmenin bulunduğu Niğde'de 821 sandığın tümü açıldı. Yüzde 88,3 oranında katılım sağlanan Niğde'de seçimlerde 228 bin 55 oy kullanıldı, 222 bin oy geçerli sayıldı.