Okurken şişe satıyordu şimdi üniversite yönetiyor

Haliç Üniversitesi'nin yeni Mütevelli Heyeti Başkanı Avukat Mansur Topçuoğlu, üniversitedeyken şişe satarak para kazandığını söyledi. Ayakkabı boyacılığı da yaptığını belirten Topçuoğlu, şimdi üniversite yönetiyor.

Aybike Eroğlu
Okurken şişe satıyordu şimdi üniversite yönetiyor

Kendini tipik bir Anadolu çocuğu olarak tanımlayan Haliç Üniversitesi'nin çiçeği burnunda Mütevelli Heyeti Başkanı Mansur Topçuoğlu, 36 yaşında çok genç ve dinamik bir avukat. Yeni bir Türkiye'nin varlığına inandığını söyleyen Topçuoğlu, 2002'den bu yana Türkiye'nin büyük bir gelişim kaydettiğini söyledi. 'Değişimin hızını hissedip arkamıza almamız gerekiyor' diyen Topçuoğlu, Mütevelli Heyet Başkanlığı'na seçildiğinden beri Türkiye'nin 2023 hedefi kapsamında eğitim alanında yapılacak değişiklikleri planladıklarını dile getirdi.

ELLERİM BOYALIYDI AMA HİÇ KİMSEDEN UTANMADIM

Ortaokul yıllarında ayakkabı ustası olan babasına, 'Sana her gün müşteri geliyor ben de gelenlerin ayakkabılarını boyayıp para kazanayım mı?' diye sormuş. Babası, 'Olmaz sen yapamazsın' demiş. Bunun üzerine ayakkabı boyacısı bir çocukla 'Sen ayakkabıları boya ben ayakkabıları getireyim' önerisiyle anlaşmış. Ayakkabısını boyatmak isteyen insan bulma işinden iyi de para kazanmış. 'Hiç utanmadım' diyor Topçuoğlu, 'Hayata tek başına tutunma zorunluluğundan olsa gerek ellerimde boya izleriyle okula giderken bile hiç kimseden utanmadım' dedi.

Gençler güzel yerlere talip

Üniversite yıllarında ise depozitolu şişe satıp ekmek kazandığını ifade eden Topçuoğlu, o günleri şu cümlelerle anlatıyor: 'Birgün bir kola aldım, satıcı benden biraz fazla para aldı. Niye fazla para aldığını sordum. 'Depozito' dedi. Otururken yan masaya baktım üç tane şişe duruyor. Şişeleri aldım götürüp paraya çevirdim. İlk dört şişeden bir ekmek alıp akşam yemeğimi yedim. O günden itibaren bulduğum her boş şişeyi topladım' Yeni Türkiye'nin gençlerin nerelere talip olacağının en güzel göstergesi olduğuna inandığını belirten Topçuoğlu, 'Artık gerçekten yeni bir Türkiye var. Yeni Türkiye'de gençler güzel yerlere talip oluyor. Hayal etmezseniz hiçbir şey gerçekleşmeyecek' ifadelerini kullandı.