PKK'ya bir darbe daha: 16 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit operasyon bölgesinde 16 PKK’lı teröristin daha etkisiz hâle getirildiğini duyurdu.

Haber Merkezi DHA
Pençe-Kilit bölgesinde 16 terörist etkisiz hale getirildi.

Milli Savunma Bakanlığı haberi sosyal medya hesabından duyurdu. İşte yapılan açıklama:

"Durmak yok, yorulmak yok, mücadeleye devam!

Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit operasyon bölgesinde tespit edilen 16 PKK’lı terörist daha Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından etkisiz hâle getirildi."

Milli Savunma Bakanlığı paylaştı: Terör yuvalarını yok etmeye devam ediyoruz
Milli Savunma Bakanlığı, Pençe Kilit operasyon bölgesinde icra edilen arama ve tarama faaliyetlerinde teröristlere ait sığınak ve mağaralarda ele geçirilen mühimmatın görüntülerini paylaştı.

Pençe Kilit Operasyonu kapsamında ele geçirilen mağarada İsveç yapımı silahlar bulundu
Teröristlerin 5 askerimizi şehit ettiği hain saldırısı sonrasında Pençe Kilit bölgesindeki operasyonlar zorlu hava ve arazi şartlarına rağmen artarak devam ediyor.

Sıkıştırıldıkları mağarada 'teslim ol' çağrılarına ateşle karşılık veren bir grup teröristi etkisiz hale getiren komandolar, bölgede başka mağaraları da tespit etti.

Alınan güvenlik önlemlerinin ardından teröristlerin tek tek inlerine giren Mehmetçik, mağaralarda teröristlerin saldırılarda kullandıkları çok sayıda mühimmat, silah araç-gereç ele geçirdi.

Mağaralarda çeşitli çapta silah ve mühimmat ele geçirilirken bunların arasında İsveç yapımı AT-4 tanksavarlar da dikkat çekti.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan sınır hattında inceleme
Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberindeki TSK Komuta Kademesi ile gittiği Irak sınır hattında, Pençe-Kilit Operasyonu'nun son durumuna ilişkin bilgi aldı ve sınır hattında incelemelerde bulundu.