Sağlık Bakanı Koca: 68 yaralımız var

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğünde deprem İstanbul, Bolu, Sakarya, Ankara, Kocaeli, Kütahya, Bilecik, Bursa, ve İzmir'e kadar geniş bir alanda hissedildi. Sarsıntıyı hisseden İstanbullular, korku içinde sokağa çıktı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Düzce'nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde 1'i ağır olmak üzere toplam 68 kişinin yaralandığını söyledi.

Haber Merkezi AA
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Bakan Koca, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sağlık Bakanı Koca, depremde Afganistan uyruklu 28 yaşında bir vatandaşın birinci kattan düşmesi nedeniyle beyin kanaması geçirdiğini, solunum cihazına bağlı ve durumunun ağır olduğunu belirterek, "Toparlayabileceğini umuyoruz." dedi.

Koca, "Toplam 68 yaralımız var. Bu yaralıların 26'sı hastanede yatış yapılarak takip ediliyor. Ağır yaralımız dışında diğer vatandaşlarımızın genel durumları iyi, herhangi bir ciddi sorunları yok." bilgisini paylaştı.

Düzce'de deprem korkusuyla balkondan atlayan bir kişi yaralandı
AFAD, saat 04.08'de merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Deprem İstanbul ve Ankara'da da şiddetli şekilde hissedildi. Düzce'de meydana gelen depremde korkarak balkondan atlayan bir kişi yaralandı.

Düzce'deki depremin yer altındaki ürkütücü sesi kaydedildi
Düzce'de meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin yeraltındaki ses kaydı Sinop İl Özel İdaresi Müdürlüğünde görevli Sismolog Hamdullah Livaoğlu tarafından kaydedildi. Richter ölçeğine göre 5.9 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından çok sayıda artçı sarsıntılar da meydana geldi. Marmara ve İç Anadolu bölgelerinde bir çok ilde hissedilen deprem Sinop İl Özel İdaresinde görevli Dr. Sismolog Hamdullah Livaoğlu tarafından yer altındaki ürkütücü sesi kaydedildi.


Düzce Gölkaya'da 5.9 büyüklüğünde deprem: 23 yıl sonra aynı korku

AFAD son dakika olarak açıkladı: Düzce Gölkaya'da 5.9 büyüklüğünde deprem

Düzce Valisi Cevdet Atay: Deprem nedeniyle kentte eğitim öğretime bir gün ara verildi

Bakan Soylu'dan Düzce Gölkaya merkezli depreme ilişkin açıklama: Can kaybı bilgisi yok

FOTOĞRAF 20
Düzce'de 5.9 büyüklüğünde deprem: İstanbul’da hissedildi vatandaşlar sokağa çıktı
Düzce'nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğünde deprem İstanbul, Bolu, Sakarya, Ankara, Kocaeli, Kütahya, Bilecik, Bursa, ve İzmir'e kadar geniş bir alanda hissedildi. Sarsıntıyı hisseden İstanbullular, korku içinde sokağa çıktı.