Şahin: 'Eş başkan' Kandil'in atadığı başkan

Teröre destek olan HDP'li ve DBP'li belediyelere kayyum atanmasına ilişkin konuşan AK Parti Milletvekili Şahin, "Bunların belediyelerde eş başkanları var. Ne demek eş başkan? Kandil'in atadığı başkan demektir. Orada yaşayanların seçtiği belediye başkanı var, bir de Kandil'in atadığı başkan var" dedi.

Yeni Şafak

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Çankırı'daki bir otelde sivil toplum kuruluşu temsilcilerine yönelik toplantıda yaptığı konuşmada, bazı belediyelere vali, vali yardımcısı veya kaymakamların görevlendirilmesinin geçici bir tedbir olarak düşünülmesi gerektiğini söyledi.

Sonsuza kadar bunun böyle devam etmeyeceğini dile getiren Şahin, "Türkiye'de demokratik bir sistem var. Belediye başkanlarını halk seçer ama bu belediye başkanları terörle iç içe oldular. Bazı ilçeler ve il merkezlerinde terör örgütleri kurtarılmış bölge meydana getirmek için hendekler kazarken, bu belediye başkanları araçlarıyla hendeklerin kazılmasına yardımcı oldu. Teröristlerin cenazelerini almak için cenaze araçları tahsis ettiler." ifadesini kullandı.

HDP'li belediyelerde eş başkanlık bulunduğunu hatırlatan Şahin, şöyle devam etti:

Silahlı örgütü destekleyen bir siyasi partiyi sistemin kaldırmayacağını vurgulayan Şahin, "Parti kurarak hem böyle bir yola girmiş olacaksınız hem de zorla, silahla Türkiye'de bir şeyi kabul ettirmeye çalışacaksınız veya böyle bir örgütü destekleyeceksiniz. Böyle bir siyasi partiyi Türkiye'deki sistem taşıyamaz. Böyle bir siyasi partinin mensuplarını Türkiye'deki sistem taşıyamaz. Yasalar neyi gerektiriyorsa yapılır. Herkes aklını başına almalıdır." diye konuştu.

'Ya siyaset ya terör, ikisi bir arada olmaz

'

Şahin, içinden geçilen sürecin bir an önce sona ermesi temennisinde bulunarak, Anayasa ve Siyasi Partiler Kanunu'na uygun olmayan siyasi partilerin yerine o misyona ve Anayasa'ya uygun siyasi partilerin kurulması sonucunu doğuracak bir sürecin başlamasını diledi.

HDP'li milletvekillerinin verilen şansı heba ettiklerinin altını çizen Şahin, "80 milletvekili parlamentoya girdi, seçimlerden hemen sonra siz terörü başlattınız. Ya siyaset ya terör. İkisi bir arada olmaz, Türkiye Cumhuriyeti buna izin vermez." dedi.

HDP'li milletvekillerinin Meclis Genel Kuruluna katılmamasıyla ilgili de değerlendirmede bulunan Şahin, şunları kaydetti: