Şehitlere acı veda

Diyarbakır’da, PKK’lıların yola döşediği patlayıcıları infilak ettirmesi sonucu şehit düşen Özel Harekat Şube Müdürü Ahmet Kabukçu ile polisler Mustafa Nohut ve Nuri Yazanel uğurlandı.

Yeni Şafak Haber Merkezi

Diyarbakır'da zırhlı polis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce yola yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Özel Harekat Şube Müdürü Ahmet Kabukçu, polis memurları Mustafa Nohut ve Nuri Yazanel memleketlerine uğurlandı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen ilk törende, şehitler Kabukçu, Nohut ve Yazanel'in Türk bayrağına sarılı naaşları meslektaşlarının omuzlarında katafalka taşındı.

HAİNLERDEN TEMİZLENECEK

Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, burada yaptığı konuşmada, teröre karşı dik duracaklarını belirterek, “Bir taraftan şehitlerimizin yasını tutarken bir taraftan da hainlerle mücadeleyi sürdüreceğiz. Tarihte olduğu gibi insanlık dışı, alçakça saldırı düzenleyen hainler hiçbir zaman hedeflerine ulaşamayacaktır. Burada teşkilatım adına söz veriyorum ki; Diyarbakır ve ülkemiz o hainlerden temizlenecektir” dedi. Şehitlerin yakınları ile Vali Hüseyin Aksoy ve 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz'ın da katıldığı törenin ardından cenazeler memleketlerine gönderildi.

Özel Harekatçı montu giydi

http://image.pho.fm/resim/imagecrop/2015/12/17/02/44/resized_ea02e-f509928aankara1.jpg

Şehit Özel Harekat Şube Müdürü Ahmet Kabukçu Ankara'da toprağa verildi. Şehit için Kocatepe Camii'nde düzenlenen törende duygu dolu anlar yaşandı. Rahatsızlanan şehit babası Kamil Kabukçu, ambulansla camiye getirildi. Törene şehidin eşi Nurşen, çocukları Mesude, Şevval ve Zeynep Kabukçu'nun yanı sıra İçişleri Bakanı Efkan Ala, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve vatandaşlar katıldı. Törende bir kadın Özel Hareket polisi üzerindeki montu çıkararak üşümemesi için şehit polis Kabukçu'nun kızına giydirdi. İkindiyi müteakip kılınan cenaze namazının ardından, duayı, şehidin amcasının oğlu Afyonkarahisar İl Müftüsü Şükrü Kabukçu yaptı. Şehidin cenazesi, daha sonra Cebeci Şehitliği'nde toprağa verildi.

http://image.pho.fm/resim/imagecrop/2015/12/17/02/45/resized_1b9e3-a9923277ankara2.jpg

Gözyaşları sel gibi

Şehit polis memuru Mustafa Nohut için memleketi Kırıkkale'de düzenlenen törende duygulu anlar yaşandı. Nur Camii'ndeki törende şehidin eşi Sare, çocukları Emine ve Fatma Nohut ile yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. İl Müftüsü Bekir Gerek'in kıldırdığı namazın ardından cenaze, Kırıkkale Şehitliği'nde defnedildi.

Teröristlere lanet yağdı

Bombalı saldırıda şehit düşen polis memuru Nuri Yazanel, Kayseri'de toprağa verildi. Hunat Camii'ndeki törene katılan binlerce vatandaş PKK'yı lanetledi. Şehidin eşi Güldane Yazanel, oğlu Yusuf ve kız kardeşi Dilek, törende, özel harekat üniforması giydi. Kılınan cenaze namazının ardından, Yazanel'in cenazesi Asri Mezarlık'taki Polis Şehitliği'nde defnedildi.