Sekiz ay ölümü düşündüm

Tapu çetesinin annesini öldürdüğü, kendisini de kaçırıp 8 ay boyunca işkence ettiği İbrahim Ayaşlı ilk kez konuştu: “8 ay boyunca sürekli ölümü düşündüm.” Ayaşlı, kaçırıldığı evin penceresinden attığı not sayesinde kurtulmuş.

Abdullah Yıldırım
Sekiz ay ölümü düşündüm

Beykoz'daki tapu çetesi üyeleri tarafından öldürülen Vanda Ayaşlı Esen'in Aadna'ya kaçırılan evlatlığı İbrahim Ayaşlı Esen, dün, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gelerek polise teşekkür etti. Ayaşlı, alıkonduğu sürede yaşadığı korku dolu anları gazetecilere anlattı. Çetenin elinde bulunduğu 8 ay boyunca sürekli ölüm korkusu yaşadığını söyleyen Ayaşlı, “Kaçırıldığım evde 'Jandarma ya da polise haber verin' diye bir not yazarak tuvaletin penceresinden dışarı attım. Notu alan birinin ihbarı üzerine polis eve baskın düzenleyerek beni kurtardı” dedi.

ESAS KATİL TAPU MÜDÜRÜ

Kaçırıldığı sırada vefat eden annesinin mezarını açtırdığını ifade eden Ayaşlı, “Annemin ağzı açıktı. Çete tarafından öldürüldüğünü düşünüyorum. Otopsi yapılmasını istedim” diye konuştu. Ayaşlı, Beykoz Tapu Müdürü için “Katil o zaten. O bu tür şeyler yapmasaydı annem de yaşayacaktı” dedi.

Üvey annesi Vanda'nın dedelerinin Sultan Abdülaziz döneminde Türkiye'ye geldiğini belirten Esen, “Bir bankada özel kasam vardı. 10 milyon dolar tutarında ziynet eşyam vardı. Kasayı bir banka memurunun yardımıyla Çetin Acar açıp boşaltmış. Evimi gasp ettiklerinde kasanın anahtarını da almışlar. Kasamın içinde pırlanta koleksiyonu, dedelerimizden kalma saat koleksiyonu, Berlin Anlaşması görüşmelerine katılan sefirler tarafından imzalanmış özel ve tarihi değeri büyük bir yelpaze vardı. Maddi değerinin yanısıra manevi değeri de yüksek olan eşyalarımız vardı kasada” diye konuştu.

Esen, “Vahşi bir çete kurup insanları katleden, daha sonra bunların mallarının üzerine çöküp onları gasp edenlerin yakalanmasında çok büyük emeği geçen bütün emniyet personeline teşekkür ederim” dedi. Esen, “Gasp ettikleri yerlere el koymuşlar ve bunların parasıyla da Heybeliada'da kendilerine villa almışlar” şeklindeki hatırlatma üzerine, Esen, “Alırlar. Tabut işte. Kan gölünde yüzüyorlar. Onlar için o villalar tabuttur” diye konuştu.

BİR CİNAYET İTİRAFI DAHA

Bu arada tutuklu yargılanan korsan taksi şoförü Ali Serin mahkemedeki ifadesinde çete elemanı Uğur Yanılmaz'ın, Şemseddin Geçgil adlı yaşlı vatandaşı öldürüp cesedini terkedilmiş bir petrol istasyonunun kanalına attığını söyledi.

Esen Ermeni değil Fransız

İbrahim Ayaşlı Esen, gayrimenkul çetesi tarafından öldürülen annesi Vanda Ayaşlı Esen'in Ermeni asıllı olmadığını, Fransız asıllı olup İstanbul'da doğduğunu söyledi.