Şentop: Yanlış yapanları temizleyeceğiz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop Her yerde yanlış yapanların, partide de cemaatte de olabileceğini söyleyerek "Yanlış yapanları temizlemek, iyileri çoğaltmak mecburiyetindeyiz" dedi.

yenisafak.com.tr / POLİTİKA Yeni Şafak
Şentop: Yanlış yapanları temizleyeceğiz
"Soruşturmalarla alakalı görüşlerimi hemen ilk gün açıkladım" diyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "Eğer bir yolsuzluk, rüşvet, haksız mal edinme varsa, sonuna kadar üstüne gidilmeli, kim yaparsa yapsın cezası verilmelidir" dedi.

Şentop, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamaya şöyle devam etti;

Yolsuzlukların üzerine gidilmesi konusunda Başbakanımızın kararlılığını da, yakın çalışan biri olarak bizzat biliyorum.

Açık söylüyorum, konunun bu kısmı, yolsuzluk kısmı değil tartışmalı olan.

Konu sadece bir "yolsuzluk soruşturması"ndan ibaret değil. Maalesef, değil.

Dürüst olmak, hukukçu olmak, âdil olmak, size sunulanı olduğu gibi, görmeniz istendiği gibi görmek anlamına gelmiyor.

Soruşturmanın zamanlaması, 2008'den bu yana geçirdiği süreç, yaklaşık bir yıldır devam eden bazı meselelerle ilişkisi özellikle Halkbank üzerinden uluslararası bağlantıları alelade bir "yolsuzluk soruşturması" ile karşı karşıya olmadığımızı gösteriyor.

Hayatım boyunca meseleleri sadece kendi perspektifinden gören, kendi perspektifini mutlaklaştıran bir adam olmadım.

Olanı bütün boyutlarıyla kavramaya çalışmak, kül yutmamak her işte önemlidir. Bütün bildiklerini anlatan birisi de değilim.

Uluslararası sistemi rahatsız eden bir hükümeti ve lideri, seçimlere üç ay kala, bir çok siyasi organizasyonla paralel bir zamanlamayla, bir paket program olarak tasarlanmış soruşturmayla itibarsızlaştırma sonucu doğuracak bir işi alelade "yolsuzluk soruşturması" olarak anlamıyorum.

Bildiğimiz başka detaylar da var elbette. Biraz zaman her şeyi açığa çıkartacak.

Tayyip Erdoğan'a kasteden her hareket Türkiye'ye kastetmiş demektir. Bu sahipsiz milletin yegane ümididir O.

Bir çok yolla, usulüyle yürütülebilecek bir soruşturma yapmak varken siyasi sonuç almayı hedeflediği açık bir tarzı farketmemek mümkün değil

Ben hukuk bilirim. Bunun için, hangi davaların hakkı hakikati ortaya çıkartmak için hangilerinin siyasi sonuç almak için olduğunu da bilirim

Birbirimizi aldatmayalım. Birbirimize aldanmayalım. Allah kalplerimizde olanı da biliyor. Kendimiz kandırmış oluruz sadece.

Millete ve tarihe karşı sorumluyuz.

Biz dini ve davayı, öğretmenlerimizden, okul arkadaşlarımızdan, gazete köşelerinden, komşu teyze veya amcadan öğrenmedik.

Aklını kiraya verenlerle, kiraya verecek kadar bile ondan nasibi olmayanlarla işim olmaz.

Eğer derste bunları öğretemediklerim varsa, onları geri çağırıyorum; eksikleri tamamlayalım:)

Her yerde yanlış yapanlar vardır; partide de cemaatte de. Yanlış yapanları temizlemek, iyileri çoğaltmak mecburiyetindeyiz