Şirinevler'de 8 katlı bina çöktü

Yeni Şafak
Şirinevler'de 8 katlı bina çöktü

Bahçelievler'de 8 katlı bir bina çöktü. Şirinevler Mahmutbey Caddesi 7. Sokak'ta bulunan ve 8 katlı olduğu bildirilen bir bina, saat 18. 00 sıralarında çöktü. Enkazdan bir çocuk 3kişi yaralı olarak kurtarıldı.

Olayın ardından bölgeye çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi. İstanbul Valisi Muammer Güler yaptığı açıklamada binanın yıkılmadan yarım saat öncesinde duyulan sesler nedeniyle boşaltıldığını ifade etti. Güler, ölü ya da yaralı sayısı konusunda şuan bir açıklama yapamayacağını söyledi. Olay yerinde çok sayıda itfaye ve sivil savunma ekipleri çalışıyor. Enkaz altında kalanlar olduğu belirtiliyor. İtfaye ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.

İstanbul Valisi Muammer Güler, çöken binanın bitişiğindeki binanın tedbir amaçlı boşaltıldığını söyledi.

Çöken binadan hafif yaralı bir kişinin çıkarıldığını, bir kişinin de enkaz altında yaralı olduğu bilgisine sahip olduklarını söyleyen Güler, enkaz altında kalan vatandaşların çöken binadan eşyalarını almak için binada bulunduklarını belirtti.

Bölgeye gelen vatandaşların yakınları, gördükleri manzara karşısında sinir krizleri geçirirken; ellerine kazma ve kürekleri alan vatandaşlar, itfaiye ekiplerine yardımcı olmaya başladı

BİR KİŞİYE ULAŞILMAYA ÇALIŞILIYOR

Öte yandan binanın enkazı altında, şuuru açık olduğu belirlenen bir kişiye ulaşılmaya çalışılıyor.

Alınan bilgiye göre, olay yerinde çalışmalarını sürdüren ekipler, enkaz altında şuuru açık olduğu anlaşılan bir kişinin bulunduğunu tespit etti.

Ekipler, bu kişinin üzerindeki enkaz kaldırılarak, sağ olarak kurtarılmasına çalışıyor.

Bu arada, çöken binanın, Bahçelievler Belediyesinden ruhsatlı olduğu öğrenildi.

ÇALIŞMALAR GÜÇLÜKLE YAPILABİLİYOR

Bahçelievler'de çöken binanın enkazında itfaiye, belediye, sivil savunma ve arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları, çevrede biriken kalabalık nedeniyle güçlükle yapılabiliyor.

Mahmutbey Caddesi 7. Sokak'ta meydana gelen olayın ardından bölgeye sevk edilen itfaiye, belediye, sivil savunma, arama kurtarma ve sağlık ekipleri, çalışmalarına başladı.

Arama kurtarma ekiplerinin, enkaz altında canlı olup olmadığını tespit etmek amacıyla özel cihazlarla yapmaya çalıştığı dinleme çalışmaları, olayın ardından çevrede biriken vatandaşlar nedeniyle güçlükle yürütülüyor.

Polis ekiplerinin tüm uyarılarına rağmen bölge kalabalıktan arındırılamazken, ekipler, çalışmalarına devam ediyor.

Bu arada, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu da olay yerine gelerek, bilgi aldı.

Öte yandan, binadan duyulan sesler üzerine tahliye edilen apartman sakinleri de çöken binanın yan tarafında bulunan 3 katlı binanın yıkılıp, yerine yeni bir binanın yapımı için sürdürülen inşaat çalışmalarının çökmeye neden olduğunu savundular.

Çökmeden önce binadan yapılan tahliyenin, enkaz altında kalan canlı sayısını azaltmış olabileceği bildirildi.