Avcılar'da metrobüsler kafa kafaya çarpıştı: 99 kişi yaralandı

Avcılar Şükrübey durağında iki metrobüs kafa kafaya çarpıştı. Kazada 99 kişinin yaralandığı açıklandı. Öte yandan metrobüs seferleri yaklaşık 2 buçuk saat yapılamadı. Metrobüslerdeki vatandaşlar araçlardan inerek metrobüs yolundan yürüyüp duraklara ulaştı. Seferler, metrobüslerin kaldırılmasıyla yeniden başladı. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, kazayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Avcılar'da metrobüsler çarpıştı

Kaza saat 18.30 sıralarında Avcılar Şükrübey Metrobüs Durağı yakınlarında meydana geldi. İddiaya göre direksiyon hakimiyetini kaybeden metrobüs şoförü karşı şeritten gelen bir başka metrobüsle çarpıştı.

Arkadan gelen iki metrobüs de kaza yapan metrobüslere çarptı.

DÖRT METROBÜS KAZAYA KARIŞTI

Toplamda 4 metrobüsün karıştığı zincirleme kazada çok sayıda kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi.

99 KİŞİ YARALANDI

  • İstanbul Valiliği kazaya ilişkin açıklama yaptı.

    İstanbul Valiliği yaptığı açıklamada, “Avcılar ilçemiz Şükrübey metrobüs durağı civarında bugün saat 18.38’de farklı yönlerden gelen iki metrobüsün çarpışması sonucu trafik kazası meydana gelmiştir. Olay yerinde gerekli güvenlik önlemleri alınarak, yapılan çalışmalar sonrasında metrobüs hattı çift yönlü ulaşıma açılmıştı. İl Sağlık Müdürlüğümüzden alınan bilgilere göre meydana gelen kazada 50 yaralımız ambulanslarla en yakın hastanelere sevk edilmiş, 49 yaralımız ise kendi imkanları ile hastanelere giderek ayakta tedavi görmüştür. Yaşanan kazada yaralanan ve olaydan etkilenen bütün hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz" denildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

  • Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, kazayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı

SEFERLER UZUN SÜRE YAPILAMADI

Kaza nedeniyle metrobüs seferleri yaklaşık 2 buçuk saat durdurulurken, uzun metrobüs kuyrukları oluştu.

YÜRÜYEREK DURAKLARA ULAŞTILAR

Yolda bekleyen metrobüsteki vatandaşlar araçlardan inerek metrobüs yolundan yürüyüp duraklara ulaştı.

Avcılar'da metrobüsler kafa kafaya çarpıştı
Avcılar'da iki metrobüs kafa kafaya çarpıştı. Olay yerinden ilk görüntüler

Avcılar'daki metrobüs kazasında vatandaşlar demir korkuluklar sökülerek tahliye edildi
Avcılar Şükrübey durağında iki metrobüs kafa kafaya çarpıştı. Kaza sonrası metrobüslerde bulunan çok sayıda kişi yaralanırken, vatandaşlar olay yerinden bariyerlerdeki demir korkuluklar sökülerek tahliye edildi.

Metrobüs kazasında yaralının çıkarılma anı
Avcılar Şükrübey durağında iki metrobüs kafa kafaya çarpıştı. Kaza sonrası metrobüslerde bulunan çok sayıda kişi yaralanırken, bir yaralının çıkarılma anı kameraya böyle yansıdı.

Avcılar'da metrobüs kazasından yeni görüntüler
Avcılar'da iki metrobüs kafa kafaya çarpıştı. İşte olay yerinden yeni görüntüler

Olay yerinden görüntüler: