5,9 büyüklüğündeki deprem sonrası Düzce adeta beşik gibi: 101 artçı meydana geldi

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığınca, Düzce Gölyaka'da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından en büyüğü 4,3 olmak üzere 101 artçı deprem yaşandığı bildirildi.

Haber Merkezi AA
5,9 büyüklüğündeki depremin ardından 74 artçı deprem yaşandı.

AFAD'ın resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, şu ifadelere yer verildi:

"Düzce Gölyaka'da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından an itibarıyla, en büyüğü 4,3 olmak üzere 101 artçı yaşanmıştır.

Düzce'de 1'i ağır olmak üzere 37, Zonguldak’ta 6, Bursa’da 4, İstanbul, Sakarya ve Bolu’da 1 kişi olmak üzere toplam 50 vatandaşımız yaralanmıştır.

Bölgeye 10 bin adet battaniye ile 480 aile tipi, 20 genel maksat çadırı gönderilmiştir. 10 adet mobil baz istasyonu yönlendirilmiştir. Bölgeye 1 mobil koordinasyon tırı ile 1 sosyal çalışma tırı sevk edilmiştir."

FOTOĞRAF 32
Düzce'de büyük deprem: Hasar gören binalar görüntülendi
Düzce'nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Kızılay Meydanı'ndaki bazı binalarda hasar meydana gelirken, Gaziantep Caddesi'ndeki bazı dükkanların ise yıkıldı.

FOTOĞRAF 22
Depremi hissedenler o anları anlattı: Kıyamet kopuyor sandım
Sakarya'nın Karasu ilçesinde 5.9 büyüklüğündeki depremi hisseden vatandaşlar o anlattı. Depremden kısa bir süre önce hava almak için dışarıya çıktığını söyleyen vatandaş, "Rüyamda bir sıkıntı gördüm, aşağıya indim. 5 dakika bile olmadan ses duyuldu. Ben kıyamet kopuyor sandım. Yukarıya çıktım baktım, kontrol ettim. Yere televizyonum düşmüş, çatal, kaşıklarım düşmüş" dedi.

FOTOĞRAF 7
Deprem nedeniyle Düzce Adliyesi'nde hasar meydana geldi
Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Düzce Adliyesi'nde hasar meydana geldi.

FOTOĞRAF 20
Düzce'de 5.9 büyüklüğünde deprem: İstanbul’da hissedildi vatandaşlar sokağa çıktı
Düzce'nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğünde deprem İstanbul, Bolu, Sakarya, Ankara, Kocaeli, Kütahya, Bilecik, Bursa, ve İzmir'e kadar geniş bir alanda hissedildi. Sarsıntıyı hisseden İstanbullular, korku içinde sokağa çıktı.