Sonuç alamayacaklar

Medyanın maksatlı bir kampanyası ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Erdoğan, "Sonuç alamayacaklarını kendileri de biliyorlar" dedi

Yeni Şafak
Arşiv

http://image.yenisafak.com/resim/upload/2017/06/07/cf675b258421.jpg

---------------------------------- manset ------------------------------------------- ---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot ------------------------- Medyanın maksatlı bir kampanyası ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Erdoğan, "ını kendileri de biliyorlar" dedi ----------------------- spot -------------------------

Kamuoyunda kendisine yönelik bir kampanya başlatıldığını belirten Erdoğan, ortaya atılan iddialarla ilgili olarak, "ını kendileri de biliyorlar" dedi. "Kamuoyunda, basın özgürlüğünün kötüye kullanılmasının örneği olacak biçimde yayımlanan kasetler dolayısıyla şahsım ve parti hakkında ortaya atılan iddialara açıklık getirmek istiyorum" diyen AKP Genel Başkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Konuşmaya takipsizlik

"Kasetteki konuşmamla ilgili bazı yanlış ve eksik bilgiler verilmektedir. Bu konuşma 1994 yılında değil 1992 yılında yapılmıştır. Bu konuşma 7 Temmuz 1998 yılında Hürriyet gazetesinde gündeme getirilmiş ve bunun üzerine İstanbul DGM Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma, takipsizlik kararıyla sonuçlanmıştır. Bu takipsizlik kararından sonra ayrıca konferanslarda yapılan konuşmalarla ilgili olarak bir cezalandırmaya gidilemeyeceğine ve dava açılamayacağına ilişkin 4454 sayılı kanun 1996 yılında yürürlüğe girmiştir. Bu kanuna ve takipsizlik kararına rağmen aynı konuda soruşturma başlatılmasının ardındaki niyetleri kamuoyunun takdirlerine sunuyoruz."

Türkiye'de, uzun zamandır birtakım kasetler yoluyla çirkin siyaset yapıldığını ifade eden Erdoğan, "Bizimle ilgili kasetleri gündeme getirenler, hukuki bir sonuç alamayacaklarını bilmektedirler. Buna rağmen maksatlı bir siyaset projesinin aracısı olarak belli zaman dilimlerinde ortaya çıkmaktadırlar" dedi.

Milyonlarca insan işsiz

Türkiye'nin büyük sorunlarla karşı karşıya olduğunu ve büyük bir kriz yaşandığını belirterek "Ben, şu anda 10 yıl önceki bir konuşmamla ilgili açıklamalar yaparken binlerce, onbinlerce hatta milyonlarca insanımız işsiz. Türkiye'nin ekonomik problemleri dramatik bir haldeyken kaset arşivlerinden Türkiye'nin sorunlarına çözüm üretileceğini sananlar var" diyen Erdoğan, "Maalesef Türkiyemiz, insanların kafasının arkasında ne olduğunu araştırmakla vakit tüketiyor. Depremin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen oralardaki insanlarımızı hâlâ perişanlık içinde yaşatıyoruz. Yolsuzlukla mücadelede henüz ciddi bir mesafe alınamamıştır. Bunları konuşmamak için suni gündemler oluşturuluyor. Bu sorunlar ve bunların çözümlerini konuşmak mı önemli yoksa benim 10 yıl önce yaptığım bir konumayı ısıtıp ısıtıp yeniden gündeme getirmek mi? Türkiye, bize yapılan haksız iddialarla zaman kaybetme lüksüne sahipse buyrun günlerce bunları konuşalım" şeklinde konuştu.

Geçmişe takılmayalım

Erdoğan, "Bütün millete sesleniyorum, Geçmişe takılıp kalmayalım, bugünü ve geleceği konuşalım. Ülkemizi geçmişin labirentlerine çekecek tartışmaların, çocuklarımızın geleceğinden çaldığını aklımızdan çıkarmayalım. Geleceği en iyi şekilde projelendirmeye mecburuz. Kısır siyasi tartışmalara girerek, milletin daha çok eziyet çekmesine biz müsaade etmeyeceğiz. Bizim yapacak çok işimiz var" diyerek sözlerini tamamladı.

----------------- imza------------------

----------------- imza------------------