Sosyal medya trollerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldığı algı operasyonunda gerçek ortaya çıktı

Kahramanmaraş ve 10 ili yerle bir eden iki büyük depremin ardından sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen algı operasyonları hız kesmeden devam ediyor. Sosyal medya trolleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 1999 depreminde bölgeye yaptığı bir çadır ziyareti esnasında "Nerede bu devlet?" şeklinde bir ifadesi olduğunu iddia etti. Fakat gerçek çok geçmeden anlaşıldı. Paylaşılan bir gazete kupüründe Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hükümete yönelik eleştirilere karşı, "Devlet kurumlarının yardım çalışmalarında zayıf kaldığı spekülasyonları yanlış. Şimdi birlik zamanıdır." dediği ortaya çıktı.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Erdoğan'ın üzerinden yapılan propaganda da gerçek ortaya çıktı.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrasında, sosyal medyada 'Who' adlı bir troll hesabı yaptığı paylaşımla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üzerinden bir algı operasyonuna imza attı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 1999 Marmara depremi sonrası Kızılay'a ait bir çadırda depremzedeleri ziyaret ettiği görüntüyü, "1999 depreminde yanına Emine Erdoğan'ı alıp, tek tek çadırları gezip, nerede bu devlet? diyordun. Şimdi devletin başı her kurumun başı sensin neredesin? şeklinde paylaştı.

Fakat gerçek çok geçmeden anlaşıldı. 22 Ağustos 1999 tarihindeki bir gazetede yayınlanan haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koalisyon hükümetine yönelik eleştirilere "Şimdi birlik zamanı, bu felaketi atlatalım öyle konuşuruz" dediği ortaya çıktı.