Taksim’de aracına binen üç travesti tarafından darbedilen taksici öldü

Taksim Tarlabaşı’ndan yolcu alan taksi şoförü Aydın Altun aracında kavga eden üç travestiyi uyarıp indirmek isteyince darbedildi. Sarhoş olduğu belirtilen kişilerin saldırısı sonucu fenalaşan 53 yaşındaki Altun kurtarılamadı.

Haber Merkezi AA
Taksim’de araca aldığı üç yolcu tarafından darbedilen taksici öldü.

Alınan bilgiye göre, 53 yaşındaki taksi şoförü Aydın Altun, Taksim'den travesti olduğu öğrenilen üç yolcuyu aracına aldı.

Araç içinde yolcular ve şoför arasında henüz belirlenemeyen nedenle tartışma çıktı. Altun, Çapa'da indirmek istediği yolcular tarafından darbedildi.

Zanlılar olayın ardından kaçarken, polis ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan Aydın Altun yaşamını yitirdi.

Polis ekipleri olaya karıştıkları belirlenen 3 şüpheliyi gözaltına aldı.

OLAYIN DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI

Taksici cinayetinin detayları ortaya çıktı. Aydın Altun (53) isimli taksi şoförü, sürücüsü olduğu 34 TFH 82 plakalı araca Taksim istikametinden M.A., F.G. ve E.N.G. isimli şahısları aldı. Alkollü oldukları öğrenilen yolculardan F.G. ve M.A., bir süre sonra kavga etmeye başladı. Bunun üzerine taksi şoförü Altun, taksisinde kavga edilmesini istemediğini dile getirerek, müşterilere araçtan inmelerini söyledi. Altun'a küfreden şüpheliler daha sonra taksiciyi darp ederek olay yerinden kaçtı.

KÜFÜRLÜ KONUŞMALARI SONRASI İNDİRMEK İSTEMİŞ

İstanbul Taksiciler Odası (İTEO) Başkanı Eyup Aksu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, taksi şoförü Altun'un yolcuları Tarlabaşı'ndan aldığını belirtti.

Aracın Çapa'ya geldiği sırada alkollü olduğu öne sürülen yolcuların küfürlü konuşmaları üzerine şoför tarafından uyarıldığını ifade eden Aksu, "Uyarı üzerine bu üç kişi şoför Aydın Altun'u darbetmeye başlıyor. Araç durduğunda inip tekrar darbedip kaçıyorlar. Olay yerine gelen polis Altun'u hastaneye götürüyor. Hastanede de vefat ediyor. Maalesef alkollü ve uyuşturucu kullanan, sorunlu insanları araca almazsanız sizi belediyeye şikayet edip cezaya maruz kalıyorsunuz. Aldığınızda ise can güvenliğiniz olmuyor." diye konuştu.

OLAY ANI KAMERADA

Müşterileri tarafından darbedilen taksicinin öldürülmesi olayına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, aracın arkasına yatırılan taksicinin darp edildiği görülüyor.

'KASTEN ADAM ÖLDÜRME'

Yakalanan M.A., F.G. ve E.N.G. isimli şahıslar, "kasten öldürme" suçundan işlem yapılmak üzere adli makamlara sevk edildi.

ÖLDÜRÜLEN TAKSİCİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Çapa'da taksisinde 3 yolcunun darbederek öldürdüğü 3 çocuk babası 53 yaşındaki taksici Aydın Altun son yolculuğuna uğurlandı.

Aydın Altun için Güngören’de bulunan Hüseyin Kocacık Yavuz Selim Camii’nde öğle vakti cenaze töreni düzenlendi. Altun’un ailesinin taziyeleri kabul ettiği cenazeye Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu ve taksici arkadaşları katıldı. Cenazede Altun’un kızları ve eşi gözyaşlarına boğuldu. Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Altun Yeni Ayazağa Mezarlığı’na götürülerek toprağa verildi.

"ÇOK UYSAL BİR İNSANDI"

Altun’un kuzeni Asuman Kibar, "Böyle şeyler başına hiç gelmezdi. Kendisi hiç şiddete meyilli biri değildi. Çok uysal bir insandı. Ne olduğunu biz de anlayamadık. Asla şiddet yanlısı değildi. Başına en son gelmesi gereken insanlardan biriydi. Daha önce kalp rahatsızlığı geçirdi ama ölüm sebebi başına aldığı darplardan kaynaklı" diye konuştu.

"GEREKEN CEZA VERİLSİN"

Kayınbiraderi Ersoy Aksu, "Acımız büyük. Kendi acımızı yaşıyoruz. İyi bir insandı. Kimseye zararı yoktu. Herhangi bir hastalığı yoktu. Yetkililer bunlarla ilgilensin. Gereken neyse yapılsın. 3 kızı var. Şahıslara gereken ceza verilsin konuşacak durumda değiller ben bile zor konuşuyorum" dedi.

FOTOĞRAF 18
Taksicilerin en fazla ceza yediği yer: Oda Başkanı denetime çıktı
Taksiciler Odası Başkanı, taksicilerin en çok şikayet edildiği ve ceza yediği Taksim Meydanı'nda denetim yaptı. Eyüp Aksu 28 taksiyi denetlediklerini, olumsuz bir durumla karşılaşmadıklarını söyledi.

Esenyurt'ta kaldırımda giden taksici skuterli kadına çarptı
Esenyurt'ta kaldırımdan ilerleyen taksi şoförü, skuter kullanan kadına hafif şekilde çarparak uzaklaştı. İhbar üzerine trafik polisleri tarafından yakalanan taksi şoförü, aracında hasta olduğu için kaldırımdan gittiğini söyleyerek kendini savunsa da 4 bin 64 lira ceza yedi, ruhsatı ise 10 gün süre ile iptal edildi.