Tam kapanma bitti İstanbul trafiği eski haline döndü: Yoğunluk yüzde 70'i geçti

İstanbul'da kademeli normalleşmenin ikinci gününde trafik yoğunluğu arttı. Trafik yoğunluğu saat 17.20 itibariyle yüzde 71 olarak ölçüldü.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Arşiv

Koronavirüse salgını tedbirleri kapsamında uygulanan "tam kapanma" döneminin sona ermesi ve "kademeli normalleşme" döneminin başlamasıyla trafik yoğunluğu da artmaya başladı.

İBB'nin uygulamasına göre saat 15.00'ten itibaren yüzde 63 olarak ölçülen trafik yoğunluğu, 17.00 sonrası yüzde 71 olarak kaydedildi.

Kentte özellikle mesai saatinin bitimiyle D100 ve TEM otoyolu ile bağlantı yollarında yoğunluk gözleniyor. TEM otoyolundaki yoğunluk Çamlıca gişelerine kadar devam ederken araç kuyruğu 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün her iki yönünde uzuyor.

Kent genelindeki otobüs ve metrobüs durakları ile toplu taşıma araçlarında da yoğunluk gözleniyor.

FOTOĞRAF 8
Dolu uyarısı öncesi yine aynı manzara: Kilim ve battaniyeli önlem
Meteoroloji'nin İstanbul için öğleden sonra ve akşam saatlerinde kuvvetli yağış uyarısının ardından Anadolu Yakası'nın bazı ilçelerinde dolu yağışı olabileceğini düşünenler araçlarının üzerine kilim, battaniye ve bezler koyarak önlem aldı.

FOTOĞRAF 10
Akın akın dönüyorlar: 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda adım atacak yer yok
Koronavirüs vakalarının artması ile uygulanmaya başlanan 17 günlük tam kapanmanın dün sabah saat 05.00 itibarıyla sonra ermişti. Kademeli normalleşme sürecinin ikinci gününde 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda memleketlerine gidenlerin dönüş yoğunluğu devam ediyor. Bazı otobüs firmaları İstanbul için ek sefer koyarken, Ege'den dönüş yapanların daha yoğun olduğu belirtildi.