Taraf yazarlarından görülmemiş tepki!

Taraf Gazetesi yazarları Türk medyasında görülmemiş bir tepkiye imza attı. Gazetenin Yazıişleri Müdürü Kurtuluş Tayiz'in Genel Yayın Yönetmeni Oral Çalışlar'dan habersiz olarak görevden alınmasına tepki gösteren yazarlar, Taraf'ın sahibi Başar Aslan'a ortak imzalı bildiri ile çağrıda bulundu.

.
Taraf yazarlarından görülmemiş tepki!

İşte Taraf Gazetesi yazarlarının Başar Aslan'a yazdıkları o bildiri!...

Sayın Başar Arslan,

Taraf Yazıişleri Müdürü Kurtuluş Tayiz'i, Genel Yayın Yönetmeni Oral Çalışlar'a rağmen görevden almanızı gazetecilik meslek adabıyla bağdaştıramadık. Taraf bugüne kadar editoryal bağımsızlığa saygılı bir çizgi izledi. Böyle kalmasını önemsiyoruz. Taraf gazetesi yazarları ve çalışanları olarak yazıişlerine yönelik bu tasarrufunuzu geri almanızı istiyoruz.

Yazıişlerinin editoryal bağımsızlığının sağlanması bizler için de, Oral Çalışlar'ın görevi dönmesi için de hayati önemdedir.

Taraf'ın geleceği için gereğini yapmanız umuduyla...

Murat Belge

Alper Görmüş

Halil Berktay

Hidayet Şefkatli Tuksal

Gürbüz Özaltınlı

Mithat Sancar

Akın Özçer

Melih Altınok

Roni Marguiles

Kurtuluş Tayiz

Yıldıray Oğur

Oya Baydar

Markar Esayan

Ceren Kenar

Gülengül Altınsay

Tuğba Tekerek

Tuncer Köseoğlu

Demiray Oral

Erol Katırcıoğlu

Bekir Ağırdır

Pelin Cengiz

Ferhat Kentel

Tan Oral

Cahit Koytak

Vahap Coşkun

Ertan Altan

Gülden Tümer