Sarıyer'de şüpheli paketten EYP çıktı

İstanbul Sarıyer'de yol kenarında bulunan ve şüphe üzerine incelenen paketlerden birinden el yapımı patlayıcı çıktı. Patlayıcı olay yerine gelen uzman ekiplerce imha edildi.

Haber Merkezi AA
Olay yerinde ekipler incelemelerde bulunuyor.

Sarıyer'de yol kenarında bulunan ve şüphe üzerine incelenen paketlerden birinden el yapımı patlayıcı (EYP) çıktı.

Alınan bilgiye göre, TEM Otoyolu Harp Akademileri Tüneli çıkışı yakınlarında yol kenarında boş alana bırakılan şüpheli paketleri gören vatandaşlar polise haber verdi.

Olay yerine sevk edilen polis ekipleri, güvenlik önlemi aldı.

Daha sonra gelen bomba imha uzmanı ekiplerce paketler incelendi.

Paketlerden birinde EYP olduğu belirlendi. EYP, uzman ekiplerce imha edildi.

Öte yandan, ekiplerin çalışması sırasında güvenlik amacıyla otoyolun Edirne istikameti bir süre trafiğe kapatıldı. Bu nedenle otoyolda uzun araç kuyrukları oluştu.

Tencere içine tuzaklanmış patlayıcı imha edildi
TEM Otoyolu Seyrantepe mevkisi Edirne istikametindeki şüpheli paket polisi alarma geçirdi. Olay yerine gelen Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü'ne bağlık uzman ekipler, karayolu kenarına tencere içinde tuzaklanmış el yapımı patlayıcı (EYP) tespit etti. Bunun üzerine TEM otoyolunu yaya ve araç trafiğine kapatan emniyet güçleri, çevre güvenliğini aldıktan sonra incelemelerde bulundu. Yaklaşık 3 saat süren incelemelerin ardından tencere içinde el yapımı patlayıcı ve düzenekler fünye ile patlatılarak etkisiz hale getirildi.


İstanbul'da tedirgin eden görüntü: Nedeni bilinmiyor

Karnına bariyer saplandı