Tunceli Valiliği: Terör propagandası yapılacağı bilgisi üzerine Sütlüce köyüne ulaşım kısıtlandı

Tunceli Valiliği, terör örgütü PKK/KCK mensubu Sakine Cansız'ın mezarı başında terör propagandası yapılacağı bilgisi üzerine Sütlüce köyü yoluna giriş ve çıkışların kısıtlandığını duyurdu.

Haber Merkezi AA
Tunceli Valiliği

Valilikten yapılan açıklamada, Fransa'nın Paris kentinde 9 Ocak 2013'te öldürülen PKK/KCK mensubu Sakine Cansız'ın kent merkezine bağlı Sütlüce köyü yolundaki mezarı başında teröristi anmak suretiyle terör örgütü propagandasının gerçekleştirileceği istihbaratının alındığı bildirildi.

Çeşitli sosyal medya hesaplarında teröristin mezarında toplanma çağrıları yapıldığının ve internet sitelerinde gündem oluşturulmaya çalışıldığının tespit edildiği belirtilen açıklamada, "İlimizdeki güven ortamının bozulmasını önlemek amacıyla Sütlüce köy yolu güzergahında ilgisiz kimseler ile araçların tüm giriş ve çıkışları, 9 Ocak günü saat 23.59'a kadar kısıtlanmıştır." ifadesi kullanıldı.

FOTOĞRAF 10
Tunceli’de terör operasyonu: 67 sığınak yerle bir edildi
Tunceli Valiliği, 16 Kasım günü başlayan Eren-Kış-6 Mercan Dağları operasyonu kapsamında 67 sığınak ve 5 mağaranın imha edildiği belirtildi. Operasyonlara ilişkin görüntüler de paylaşıldı.

FOTOĞRAF 17
Tunceli'de terörü yok etme mücadelesi sürüyor: 600 terörist sayısı 20'lere düştü
Tunceli'de, güvenlik güçlerince son yıllarda terörle mücadelede sürdürülen kapsamlı operasyonlarla, kırsal alanda sayıları 600'ü bulan terörist sayısı 20'lere kadar düşerken, 4 yıldır örgüte katılım olmadığı belirlendi.