Türkiye şehitlerine ağlıyor: Ne güzel hayallerimiz vardı

Lice’de PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada Astsubay Oğuzhan Arduç ve Uzman Çavuş Turgut İçen şehit oldu. Önceki gün şehit düşen Fatih Özkaya Bartın'da, Sercan Baş İstanbul'da, Lice şehidi Turgut İçen de İzmir'de toprağa verildi. Şehit Oğuzhan Arduç ise bugün Eskişehir'de uğurlanacak. Bartın’daki törene eşinin üniformasıyla katılan Sevgi Özkaya, “Bizim ne güzel hayallerimiz vardı” diye ağladı.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Geçen Eylül’de evlenen şehit Fatih Özkaya'nın eşi Sevgi Özkaya törene askeri üniformayla katıldı.

Türkiye şehitlerine ağlıyor. Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı'nda geçirdiği askeri araç kazasında şehit olan Topçu Uzman Çavuş Fatih Özkaya (31) ile Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe Kilit Operasyonu bölgesinde PKK'lı teröristlerin açtığı taciz ateşi sonucu şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Sercan Baş (26) daha toprağa verilmeden, dün de Diyarbakır'dan acı haber geldi.

LİCE'DE 2 ŞEHİT

Diyarbakır Lice kırsalında yürütülen Eren Abluka-18 Şehit Jandarma Onbaşı Doğan Dağcı Operasyonu'nda PKK'lı teröristlerle sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Oğuzhan Arduç, Jandarma Uzman Çavuş Turgut İçen ve Jandarma Uzman Onbaşı Mustafa Can Akdoğan'ın yaralandı. Yaralı askerlerden Oğuzhan Arduç (29) ve Turgut İçen (30) kurtarılamadı. Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgeye takviye JÖH ve komando birlikleri sevk edildi.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Şehit askerler için dün cenaze törenleri düzenlendi. Şehit Fatih Özkaya Bartın'da, Sercan Baş İstanbul'da, evli ve 3 çocuk babası Turgut İçen de İzmir'de toprağa verildi. Cenaze törenlerine katılan binlerce kişi PKK'yı lanetledi. Geçen ay düğün yaptığı öğrenilen Şehit Oğuzhan Arduç ise bugün Eskişehir'de Cuma namazını müteakip Reşadiye Camii’nde düzenlenecek törenin ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

Ne hayallerimiz vardı

  • Bartın’da son yolculuğuna uğurlanan şehit Fatih Özkaya’nın cenaze töreninde gözyaşları sel oldu. Acı haberin ardından şehidin babaannesi Fatma Özkaya vefat etmiş, babası Mehmet Özkaya kalp krizi geçirmişti. Acılı babanın tören boyunca güçlükle ayakta durabildiği gözlendi. Geçen Eylül’de evlenen şehidin eşi törene askeri üniformayla katıldı. Şehidin tabutuna sarılan Sevgi Özkaya “Sana doyamadım Fatih. Bizim ne güzel hayallerimiz vardı. Bıraktın gittin” diye ağladı. Şehit asker, merkeze bağlı Balat köyünde babaannesinin yanına defnedildi.

Bartın'a şehit ateşi düştü: Haberi alan baba kalp krizi geçirdi