Türkiye ve KKTC'den nefes kesen tatbikat

KKTC'de düzenlenen 'Şehit Teğmen Caner Gönyeli Arama Kurtarma Davet Tatbikatı-2023' nefes kesti. Doğu Akdeniz’de, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hava sahası, kara suları ile ana karası üzerinde ve Türkiye’nin arama-kurtarma bölgesi içerisinde yer alan uluslararası sularda icra edilen tatbikatı, dost ve müttefik ülkeler Azerbaycan, Cibuti, Filipinler, Kosova, Katar, Libya ve Pakistan da gözlemci statüsünde katılım sağlıyor.

Halil Akkoç
MSB, tatbikattan görüntüleri paylaştı.

23 Ekim'de başlayan Şehit Teğmen Caner Gönyeli Arama Kurtarma Davet Tatbikatı-2023 başarıyla devam ediyor. Doğu Akdeniz’de, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hava sahası, kara suları ile ana karası üzerinde ve Türkiye’nin arama-kurtarma bölgesi içerisinde yer alan uluslararası sularda icra edilen tatbikatı Türkiye ve KKTC'den basın mensupları da anbean takip ediyor.

Arama-kurtarma görevleri kapsamında icra edilen tatbikata Kara Kuvvetlerimiz, Deniz Kuvvetlerimiz, Hava Kuvvetlerimiz, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, KKTC unsurları, sivil kurum ve kuruluşlar ile gerçekleştiriliyor. Tatbikata dost ve müttefik ülkeler Azerbaycan, Cibuti, Filipinler, Kosova, Katar, Libya ve Pakistan da gözlemci statüsünde katılım sağlıyor.

Milli Savunma Bakanlığı, tatbikatın görüntülerini de Bakanlığın sosyal medya hesabından paylaştı.