Tuttuğu balıklara kendisi bile inanamadı

Çanakkale’de tekne ile denize açılan amatör balıkçılar, olta ile tuttukları 10 kiloluk balıklara kendileri bile inanamadı.

Haber Merkezi İHA
Osman Orhan ve arkadaşları tuttukları balıkla fotoğraf çektirdi.

Bursalı avukat Osman Orhan; arkadaşlarıyla Çanakkale’nin Babakale Asos Körfezine tekne ile açıldı. Amatör balıkçılar, oltayı ilk atışlarında gelen balıklarla ne yapacaklarını şaşırdı.

Oltasına yaklaşık 10 kiloluk mercan balığı gelen Osman Orhan, arkadaşlarının da yardımı ile balığı tekneye çıkardı. Dev mercan balığı karşısında gözlerine inanamayan Orhan, daha sonra oltaya gelen yaklaşık 8 kiloluk sinaritle sevincini ikiye katladı.

Kısa sürede balık keyfini ikiye katlayan Osman Orhan ve arkadaşları tuttukları balıkla fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

Tutulan balıkların yaklaşık 2 bin lira civarında olduğu öğrenildi.

FOTOĞRAF 10
Halden restorana balık fiyatları sürekli değişiyor: İstanbul'da pahalı Karadeniz'de ucuz
Gürpınar Balık Hali'nde hamsinin kilosu 15 lira, istavritin kilosu 20-25 lira, tekir ve barbunun kilosu boylarına göre değişerek 40-50 lira, mezgitin kilosu 20-25 lira, palamutun tanesi ise 15-20 olarak satılıyor.

FOTOĞRAF 17
Karadeniz'de tonlarca balık kıyıya vurdu: Kovasını alan sahile koştu
Deniz suyunun soğuması ile birlikte Bartın'ın Amasra ilçesinde tonlarca balık kıyıya vurdu. Eline kova, poşet ve çuvalları alan yüzlerce kişi sahile akın ederek balıkları topladı.

FOTOĞRAF 24
Kırklareli'de çevre katliamı: Gölette binlerce balık öldü, kirleten işletmeye 96 bin lira ceza kesildi
Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesi Çengelli köyündeki gölette toplu balık ölümleri yaşandı. Yapılan incelemede gölete hayvan dışkısı ve kimyasal atıklar bıraktığı belirlenen hayvan çiftliği işletmesine 96 bin 525 lira ceza uygulandı.

FOTOĞRAF 7
İstanbul Boğazı'nda balıkçı ağına takıldı: Patlama olabilir diye komple sahili ve plajı kapattılar
Avlanma yasağının bitmesiyle sefere çıkan balıkçıların ağına İstanbul Boğazı'nda patlamış mayın takıldı. İncelemenin ardından mayın kamyona yüklenerek götürüldü. Tekne sahibi Osman Yıldırım "Emniyet açısından teknemizi kaldırmamız istendi. Patlama olabilir diye komple sahili ve plajı kapattılar. İki, üç saat sürdü. Olay yerinde gereken emniyet sağlandı. Bomba imha ekipleri geldi. O mayını bulan balıkçı teknesini de alıp götürdüler" dedi.