Ukrayna Büyükelçisi Bodnar: Türkiye esir değişimi konusunda büyük rol üstlenmektedir

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Türkiye'nin ara buluculuğunda Ukrayna ve Rusya arasında insani koridor oluşturulacağına inandığını söyleyerek, "İhtiyaç duyulduğu halde Türkiye üzerinden esir değişimleri gerçekleştirilecektir. Eylül ayında buna benzer bir durum olmuştu. Türkiye, bu esir değişimi konusunda büyük rol oynamaktadır ve eminim ki hem yaralılar hem de esirlerin değişiminde yine büyük rol oynayacaktır." ifadelerini kullandı.

Ukrayna Büyükelçisi Vasyl Bodnar

Ukrayna Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Ukrayna ve Rusya arasında esir değişimi için oluşturulması planlanan insani koridora ilişkin açıklama yaptı. Bodnar, Türkiye Kamu Denetçiliği Kurumu Başkanı Şeref Malkoç’un ev sahipliğinde Rusya ve Ukrayna ombudsmanlarının Ankara'da bir araya geldiğini hatırlatarak, şu ifadeleri kullandı:

'ESİR DEĞİŞİMLERİ SINIRDA GERÇEKLEŞİYOR'

Büyükelçi Bodnar, esir değişiminin şu an da devam ettiğini kaydederek, şu sözleri ekledi:

'TÜRKİYE BU ARA BULUCULUĞU ÜSTLENDİ'

Bodnar, Ukrayna ombudsmanının Türkiye’deki görüşmeyi ülkesindeki yetkililer ile paylaştığını kaydederek, şunları kaydetti:

'BARIŞI SAĞLAYACAK FORMÜL'

Büyükelçi Bodnar, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin açıkladığı 10 maddelik barış formülüne ilişkin şu sözleri ekledi:

DÜNYA
AB'den Ukrayna'ya üst düzey ziyaret

DÜNYA
Ukrayna ordusunun Donbas bölgesinde askeri hareketliliği sürüyor