Yeni Partililer, 30 Ağustos’ta taşındıkları yeni genel merkezin fiziki şartlarını yetersiz buldu. Yeni Parti, kapanan Gelecek Partisi’nin 5 katlı eski genel merkezine taşındı. Binanın, CHP’nin 16 katlı genel merkezine oranla daha dar olması, milletvekilleri ve parti yöneticilerini hoşnut etmedi.
MERKEZDE DEĞİL SAHADA OLACAĞIZ
Bazı partililer, yoğun çalışma temposu ve artması beklenen parti faaliyetleri dikkate alındığında binanın yeterli olup olmayacağı konusunda görüşlerini dile getirdi. Tartışmalar üzerine Genel Başkan Özgür Özel, genel merkezin büyüklüğünün parti çalışmaları açısından belirleyici olmadığını belirterek, “Biz genel merkezde değil, sahada olacağız.” dedi.
MİLLETVEKİLLERİNE ÇALIŞIN MESAJI
Özel’in bu sözlerle milletvekillerine ve parti yöneticilerine, genel merkezde oturmak yerine sahada daha fazla çalışma yapılması gerektiği mesajını verdiği belirtildi. Özel’in, yeni binaya ilişkin eleştirilerin parti gündeminin önüne geçmesini de istemediği ifade edildi. Parti yönetimi, yeni dönemde milletvekilleri ve teşkilatların sahadaki çalışmalarına ağırlık vermeyi planlıyor. Bu kapsamda vatandaşlarla daha fazla bir araya gelinmesi, il ve ilçelerdeki çalışmaların artırılması ve partinin saha faaliyetlerinin öne çıkarılması hedefleniyor.