Yenikapı-Kirazlı Metrosunda faciaya ramak kaldı: Bir anda çöktü

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı CHP'li yönetimdeki Yenikapı-Kirazlı Metrosu'nda Esenler'deki Üçyüzlü durağında yaşanan faciadan kıl payı atlatıldı. İstasyondaki yürüyen merdivenin aniden çökmesi büyük panik yarattı. Merdivende bulunan vatandaşlar, son anda kurtarıldı. Olayın ardından güvenlik ekipleri ve teknik personel bölgeye yönlendirildi.

İstanbul

İstanbul'da, Yenikapı-Kirazlı Metrosu'nun Esenler'deki Üçyüzlü durağında yaşanan korku dolu anlar sabah saatlerinde gerçekleşti. İddialara göre, vatandaşlar yürüyen merdiveni kullanırken arıza başladı ve merdiven bir anda çöktü. Olay sırasında büyük bir panik yaşandı.

Diğer vatandaşlar olayı gördüklerinde hemen yardıma koştu. Metro güvenlik ekiplerine de bildirilen olayın ardından ekipler olay yerine sevk edildi. Yürüyen merdiven kapatılarak etrafı güvenlik bariyerleri ile çevrildi. İstasyondaki vatandaşlar, merdivenin çökmesi nedeniyle kıl payı faciadan kurtulmuş oldu. Güvenlik ekipleri, olayın detaylı nedenini araştırıyor.

"Vidalar fırlamaya başladı"

Olay sırasında merdivende bulunan ve büyük korku yaşayan Zeki Güler, "Vidalar fırlamaya başladı. Ben orta merdivendeyim. Kadınlar korktu. Gürültüyü duyunca bazı vatandaşlar geri kaçtı. Bir kişi merdivenler de kaldı. Sanırım şahıs uykusuzdu dalgındı ben şahsın yanına gidip kolundan tutarak kurtardım.

Kurtardıktan sonra parçalanmaya başladı merdiven. Ben aşağıya koştum. Güvenlik görevlisinin gelmesini bekledim. Sonra güvenlik görevlisi geldi.

Bir emniyet şeridi oluşturduk ucuz atlattık. Ben aşağıdaki şahsı tam kopan yerin ucundan kurtardım. Yaşlıyım ben dizimden sakatım burası sürekli bozuluyor. Ama ilk defa bu kadar büyük bir tehlike atlattık" dedi.

GÜNDEM
Kocaeli'ne metro geliyor