En popüler isimler yine değişmedi: Yusuf ve Zeynep

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, bu yılın ilk 6 ayında 507 bin 909 bebek dünyaya geldi. Kız bebeklere en çok "Zeynep", erkek bebeklere en çok "Yusuf" ismi verildi.

Arşiv

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, bu yılın ilk 6 ayında 261 bin 66'sı erkek, 246 bin 843'ü kız olmak üzere 507 bin 909 bebek dünyaya geldi.

Bu yılın ilk 6 ayında en çok bebeğin dünyaya geldiği bölge Marmara oldu. Marmara Bölgesi'nde 141 bin 716 bebek doğdu.

Marmara'yı sırasıyla Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu, Akdeniz, Doğu Anadolu, Ege ve Karadeniz bölgeleri izledi.

HAYAT
Türkiye'de en yaygın kullanılan soyadları belli oldu: Yılmaz, Kaya ve Demir

Zeynep bölgelerde de en çok verilen isim oldu

Ankara, İstanbul ve İzmir'in de tercihi Zeynep

İstanbul'da erkek bebeklere en çok Alparslan, Ömer Asaf, Yusuf; kız bebeklere ise Zeynep, Asya ve Defne isimleri verildi.

Ankara'da dünyaya gelen erkek bebeklere en çok Göktuğ, Alparslan, Ömer Asaf ismi verilirken kız bebeklerde en çok Zeynep, Asya ve Asel tercih edildi.

İzmir'de de kız bebeklerde Zeynep, Ankara ve İstanbul'da olduğu gibi en çok verilen isimler sıralamasında ilk sırada yer aldı. Defne ve Asel, bu ilde kız bebeklere en çok verilen ikinci ve üçüncü isim oldu. İzmir'de erkek bebeklerde en çok tercih edilen isimler sırasıyla Eymen, Kuzey ve Aras olarak gerçekleşti.

Bu isimler sadece bir bebeğe verildi

Yılın ilk 6 ayında bazı isimler ise sadece tek bebeğe verildi. Bunlar arasında Arşa, Bereket, Pemir, Açelya Nez, Itır Sıla, İbrahim Halis, Abbas Ege, Cevdet Göktuğ, Derebey, Melek Eylül isimleri yer aldı.

HAYAT
Türkiye'nin 2020'de tercih ettiği isimler yine değişmedi: Zeynep ve Yusuf ilk sırada