İlkokul öğrencileri için pazarda terlik sattılar

Gaziantep'te bir grup üniversite öğrencisi, Diyarbakır'da öğrenim gören ihtiyaç sahibi ilkokul öğrencisilerine yardım etmek amacıyla bir hayırseverin bağışladığı terlikleri pazarda sattı. Üniversiteliler, satıştan elde ettikleri parayı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Diyarbakır'a giderek, 4 köy okulunda öğrenim gören 200 öğrenciye dağıtacak.

Öğrenciler

Gaziantep Üniversitesi öğretim üyelerinden Zaim Başaslan öncülüğünde bir araya gelen üniversiteliler, ihtiyaç sahibi ilkokul öğrencileri için daha önce 1 TL toplayarak başlattıkları yardım kampanyası çerçevesinde pazarda terlik sattı.

Üniversite öğrencileri, bir hayırseverin bağışladığı 500 terliği, Güvenevler Mahallesi'nde kurulan semt pazarında tezgah açıp, satışa sundu.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2019/04/08/12/07/resized_fb55f-aac2a885f6bcae5da5dbaef3bb1f6ec8fe28749b.jpg

200 öğrenciye yardım edecekler

Şarkılar söyleyip, tezahüratlar yaparak müşterileri tezgahlarına çekmeyi başaran öğrenciler, terlik satışından elde edilen parayı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Diyarbakır'daki 4 köy okulunda öğrenim gören 200 öğrenciye, ulaştıracak. Öğrenciler ile pazar tezgahında satış yapan Zaim Başaslan, şu şekilde açıklamada bulundu:

HAYAT
Lösemili çocuklar için organik oyuncak üretiyorlar

HAYAT
Hayallerini çiniye yansıtıyorlar

HAYAT
Fabrika işçisinin sınırları aşan eski para merakı