Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bulunan Katerina Köşkü (Av Köşkü), restoresini yapacak şahıslara 49 yıllığına kiralanacak.
Tarihi binaların restore edilip turizme ve ekonomiye kazandırılması için Kars ve Sarıkamış ilçesinde çalışma başlatıldı. Bu kapsamda Rus Çarı 2. Nikola ve eşinin 1914 yılında Sarıkamış'a gelerek konakladıkları Katerina Köşkü'nün kullanım hakkı, 5225 Sayılı Kültür Teşvik Kanunu'na istinaden restoresini yapacak şahıslara 49 yıllığına verilecek.
Konuyla ilgili açıklama yapan Vali Ahmet Kara, "5225 sayılı Kültür Teşvik Kanunu var. Turizm Teşvik Kanunu'na paralel olarak 3 sene önce çıkan bir kanun. Bu kanuna göre bir kişi veya bir firma, resmi veya özel hiç fark etmiyor, bu tür binaları onarıp veya restore etmek isterse 49 yıllığına kullanma hakkı veriliyor. Örneğin Tekel binasını veya Hekimevi'ni veya başka bir tarihi binayı Kars'tan biri bu şekilde talepte bulunsa devlet 49 yıllığına tahsis edecek. O da kurulların izin verdiği ölçülerde restore edecek. Böylelikle işler yürüyecek. Türkiye'de bu şekilde dünya kadar butik otel türemiş vaziyette." dedi.
Vali Kara, Sarıkamış'taki Katerina Köşkü'nün de civardaki Şişman Köşk ve önünde bulunan atölyelerle birlikte isteyen birine veya birilerine tahsis edilmesinin düşünüldüğünü sözlerine ekledi.