'Kimse okumasa ben okurum'

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, terör olayları nedeniyle Cizre, Nusaybin gibi yerlerde 1- 1.5 ay camilerin sabah namazlarında açılamadığını, ezan okunamadığını belirterek, "Ama inşallah bütün bunları geride bıraktık. Hiç kimse okumasa bile ben kendim gider o minarelerden ezan okumaya devam ederim" dedi.

Haber Merkezi DHA
Dün, Kastamonu Müftülüğü'nce düzenlenen Tecvit Çalıştayı'na katılan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, bugün de Türk Diyanet Vakfı Kastamonu Şubesi'nin açılışını yaptı. Törene Vali Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı AK Partili Tahsin Babaş da katıldı. Açılış kurdelesini kesen Görmez, Türk Diyanet Vakıflarının bütün illerde, ilçelerde açılmaya devam edeceğini söyledi. Görmez, "Gençlerimizin, çocuklarımızın, ailelerimizin bu ilim irfan mekanlarında kitap okuması, sohbet etmesini, görüşmesini istiyoruz" dedi.

'EZANI 1 SANİYE ERTELEMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL'

Binayı gezdikten sonra gazetecilerin terör olayları nedeniyle ibadete kapalı camilerin durumuna ilişkin sorusunu cevaplayan Görmez, şöyle konuştu:

"Bu topraklarda hiçbir karış toprak hiçbir zaman ezansız kalmayacak. Son hadiselerde tabii ki pek çok camimiz zarar gördü, pek çok camide ibadet güvenliği tehlikeye girdi. Ancak bütün bunlar geçicidir. Biz Diyanet İşleri Başkanlığı olarak her halükarda, her şart altında, mutlaka ülkemizin her tarafında, bir karış toprağında bile ezanı bir saniye dahi ertelememiz mümkün değildir. İnşallah bütün bunlar en kısa zamanda gelip geçici şeylerdir. Bunlar, topraklarda hiçbir zaman yer bulmayacaklardır. Zaten o bölgeler aslında ilk ezanın Anadolu'da okunduğu yerlerdir. Orada yaşayan insanlar da bir saniye bile ezansız, ibadetsiz, camisiz yapamazlar. Cizre'de, Nusaybin'de ve bu gibi yerlerde maalesef yaklaşık 1-1.5 ay bazı camilerimiz sabah namazlarında açılamadı, ezanlar okunamadı ama inşallah bütün bunları geride bıraktık. Hiç kimse okumasa bile ben kendim gider o minarelerden ezan okumaya devam ederim."