Obez gençlere inanılmaz yasak!

Obezite hastası olan Marcus Edwars ve Taylor Faulkner toplamda 360 kilo ağırlığında. Her gün aynı firmadan 4 kez taksi çağırıyor. Geçtiğimiz günlerde bindiklerini taksinin süspansiyonlarını kıran gençlere firmadan taksi gönderilmesi yasaklandı.

Haber Merkezi Diğer
Toplamda 360 kilo olan gençler taksiye binemedikleri için haksızlığa uğradıklarını söylüyor.
Toplamda 360 kilo olan gençler taksiye binemedikleri için haksızlığa uğradıklarını söylüyor.

İngiliz Marcus Edwars ve Taylor Faulkner çifti birlikte yaklaşık 360 kilo ağırlığında. Çiftin kısa süre önce başına gelenler ise kendilerine ilginç bir yasak konulmasıyla sonuçlandı.

228 kilo ağırlığındaki Marcus Edwards ve kız arkadaşı günde yaklaşık 4 kez taksi kullanıyor ve ulaşım için hep aynı firmaya bağlı araçları çağırıyor.

Ancak çift geçtiğimiz günlerde taksi çağırdıklarında, ağırlıkları 360 kiloya vuran çift, taksinin süspansiyonlarını kırdı. Ve bunun ardından firma çiftin taksilerine binmesini yasakladı.

Ayrımcılık!

Birmingham'da yaşayan 29 yaşındaki Marcus, iki taksi şoförünün kendilerini aracın süspansiyonlarına büyük zarar vermekle suçladığını söyledi. Marcus, "Yaşadığım sağlık sorunları nedeniyle obez bir insanım. Bu, benim gibi daha büyük insanlara karşı bir ayrımcılıktır, açık ve net" dedi.

Dünyanın en obez 4. ülkesi Türkiye

Yüzyılın hastalığı ‘obezite’
VM Medical Park Bursa Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Aytaç Sayın, yüzyılın hastalığı olan obezitenin tedavi edilmesi gerektiğini söyledi. Obezite cerrahisinin güvenli olduğunu ifade eden Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Aytaç Sayın, “Zannedilenin aksine kesinlikle yüksek riskli bir cerrahi grubuna girmez. Hastaların ameliyat sonrası dönemlerinde konforu, hayatını devam edebilmesi gibi artıları düşünüldüğünde, obezite cerrahisi değerlendirilmesi gereken alternatiftir. Ancak hasta takibi cerrahi operasyon sonrası önemlidir. Hastanın obeziteyle ilgilenen diğer branş ekipleriyle de muhakkak irtibat içerisinde olmalıdır. Yeme alışkanlığı ve hayat tarzını yeni baştan gözden geçirilmelidir. Bunlara dikkat edildiğinde kilo almaz. Şişmanlık vücudu doğrudan ve dolaylı yoldan etkiliyor. Bu hastalık diğer rahatsızlıklara da zemin hazırlıyor. En çok eklem, damar ve kalp rahatsızlıklarıyla şeker hastalığına sebebiyet veriyor” dedi.