Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Yaşanan sel afeti sırasında kayıp olan vatandaşımız Şehribani Canıver hayatını kaybetti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yapmış olduğu açıklamda “Karaman Erenkavak köyü mevkiinde yoğun yağış sonrası, saat 19.33’te yaşanan sel afeti sırasında kayıp olan vatandaşımız Şehribani Canıver, maalesef olayda vefat etti." ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi İHA
Sel felaketi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: “Karaman Erenkavak köyü mevkiinde yoğun yağış sonrası, saat 19.33’te yaşanan sel afeti sırasında kayıp olan vatandaşımız Şehribani Canıver, maalesef olayda vefat etti. Cansız bedenine ulaşılan vatandaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve sevdiklerine başsağlığı ve sabır diliyoruz.” dedi.

Bakan Koca paylaştı: Türkiye'de ilk kez kalp hastasına uygulandı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de ilk kez bir kalp hastasına Transhepatik ASD adı verilen tedavi yönteminin uygulandığını açıkladı. Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 'Dünyada sayılı, Türkiye'de ilk! Bursa Şehir Hastanesinde yapılan ameliyatta, kalbinde delik bulunan bir hasta kalbe giden bir damarın anormal seyir göstermesi nedeniyle klasik yöntem yerine karaciğerde açılan tünel ile kalbe ulaşılıp, deliğin kapatılması yöntemiyle tedavi edildi.' ifadelerini kullandı.