3 hafta entübe kalan 76 yaşındaki hasta immün plazma tedavisiyle iyileşti

Samsun'da koronavirüs tanısıyla 54 gün yoğun bakımda, 3 hafta da entübe durumda yaşam mücadelesi veren 76 yaşındaki 6 çocuk, 32 torun sahibi Huriye Kara, immün plazma tedavisi ile sağlığına kavuştu. Huriye Kara, "Önce Allah'ıma şükrediyorum, sonra bana burada çok iyi bakan doktorlarımıza dua ediyorum" dedi.

Arşiv

Samsun'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tanısıyla 54 gün yoğun bakımda tedavi gören 76 yaşındaki 6 çocuk ve 32 Huriye Kara, immün plazma tedavisi ile sağlığına kavuştu.

İlkadım ilçesinde ikamet eden Kara, karın ağrısı, ishal ve bulantı şikayetleriyle Samsun Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki Gazi Devlet Hastanesine başvurdu ve kendisine koronavirüs tanısı tanısı konuldu.

Hastanede görevli uzman doktor Nazan Köylü İlkaya, Kara'ya koronavirüs teşhisi konulunca Sağlık Bakanlığının önerdiği antiviral ilaçlarla tedavisine başlandığını söyledi.

  • Hastanın solunumu azaldığı için yoğun bakıma alındığını belirten İlkaya,
  • dedi.

İmmün plazma tedavisinden 10 gün sonra hastada iyileşme görüldüğüne işaret eden İlkaya, Kara'nın uyandırılarak tedavisine devam edildiğini anlattı.

Yoğun bakımın son hastası da sağlığına kavuşturuldu

Hastane Başhekimi Emine Sehmen de immün plazma tedavisinin önemine işaret ederek, koronavirüs hastalığını atlatan kişilerden başka hastalara umut olmaları için plazma bağışında bulunmalarını istedi.

Gazi Devlet Hastanesi yoğun bakımında koronavirüs testi pozitif çıkan hasta kalmadığını vurgulayan Sehmen, şunları kaydetti:

  • "Son 3 ay boyunca Kovid-19'lu hastalarımızı yoğun bakım ve servislerde takip ettik. Bugün Kovid-19'u pozitif olan son hastamızı da yoğun bakımdan aldık.
  • Sağlık çalışanları olarak çok kötü günlerden geçen bir hastamızı sağlığına kavuşturmak o kadar güzel bir mutluluk ki, anlatılamaz."

Huriye Kara da sağlık çalışanlarına teşekkür ederek, "Önce Allah'ıma şükrediyorum, sonra bana burada çok iyi bakan doktorlarımıza dua ediyorum." ifadesini kullandı.

KORONAVİRÜS
Cumhurbaşkanı Erdoğan Çam ve Sakura Hastanesi'nin açılışını gerçekleştirdi: Salgınla mücadelede kritik rol oynayacak

KORONAVİRÜS
Güney Kore'nin koronavirüs başarısı: 3T yöntemleri

HAYAT
Abe: Japonya'nın sembolü sakuranın ismini taşıyan hastanenin İstanbul halkına sağlık getirmesini dilerim

KORONAVİRÜS
Rusya'da korkutan gelişme: Koronavirüs ölümleri 3 bini geçti

KORONAVİRÜS
Koronavirüs tanı kiti üretildi, sırada virüsün takibi var

GÜNDEM
İstanbul'dan ambulansla Kırklareli'ndeki yazlıklarına gelen çifte para cezası