Atatürk'ün evi açıldı

Atatürk'ün Selanik'te dünyaya geldiği ev yaklaşık üç yıl süren yenileme çalışmalarının ardından Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından yeniden ziyarete açıldı.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
Atatürk'ün evi açıldı

Mustafa Kemal Atatürk'ün 1881 yılında hayata gözlerini açtığı ve babası Ali Rıza Efendi'nin vefatına kadar yaşadığı Selanik "Atatürk Evi"nin avlusunda düzenlenen resmi açılış törenine, Yunanistan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Kiryakos Gerontopulos, ABD'nin Selanik Başkonsolosu Robert Sanders, Selanik Belediyesi Başkan Vekili Konstantinos Zervas, Selanik Metropiliti temsilcisi, Gümülcine PASOK milletvekili Ahmet Hacıosman, SYRİZA İskeçe ve Gümülcine milletvekilleri Hüseyin Zeybek ve Ayhan Karayusuf, Bilgili Holding Başkanı Serdar Bilgili ve Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras katıldı.

Ev, 19 Şubat 1937 tarihinde Türkiye'nin Selanik Başkonsolosluğuna teslim edildi. Bina 1950 yılında başlatılan çalışmaların tamamlanmasının ardından Atatürk'ün 15. ölüm yıl dönümü olan 10 Kasım 1953'te "Atatürk Evi" olarak ziyarete açıldı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu Selanik Apostolu Pavlu Cadde 17 numaradaki yapı, Türkiye'nin Selanik Başkonsolosluğu ile aynı yerleşkenin parçası olarak müze kimliğiyle hizmet veriyor.

Atatürk Evi, pazartesi günleri dışında, Türkiye ve Yunanistan'daki resmi ve dini bayram tatilleri dahil haftanın her günü saat 10.00-17.00'de ziyaretçilere hizmet sunuyor.