Osmanlı geleneği 'Dersiam' Süleymaniye'de yaşatılıyor

Osmanlı döneminde "halka açık ders" anlamına gelen "dersiam geleneği", İstanbul Müftülüğü'nce Süleymaniye Camisi'nde hayat buluyor.

Yeni Şafak
İstanbul Müftü Yardımcısı Abdurrahman Binbir

Osmanlı döneminde "halka açık ders" anlamına gelen "dersiam geleneği", İstanbul Müftülüğü'nce Süleymaniye Camisi'nde yaşatılmaya devam ediyor.

İstanbul Müftülüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Müftü Yardımcısı Abdurrahman Binbir tarafından Süleymaniye Camisi'nde öğle namazları öncesi cemaate yönelik gerçekleştirilen derslere, vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Binbir, cuma namazları öncesi dışında hafta içi her öğle namazı öncesi cemaatle ders yaptıklarını belirtti.

Süleymaniye'de 6 yıldır halka açık dersler yaptığını vurgulayan Binbir, "Derslerde hadis ve tefsir ağırlıklı konular işliyorum. Derslerimizi soru ve cevap usulüne uygun olarak yapıyoruz. Bu işi Allah rızası için dert edindik. İnsanlarımıza bir şeyler öğretmeye ve faydalı olmaya çalışıyoruz. Faydalı olduğuna da inanıyorum. Derslerimizin sonunda cemaatimize kitaplar ve hadis kartelaları hediye ediyoruz." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM
YÖK öğrenci affının şartlarını açıkladı

RAMAZAN
Günün İftar Yemeği: Kabak Mantısı Tarifi