Ben de kafayı attım

Yaptığı hareketin kendine yakışmadığını belirten Uruguaylı oyuncu, kamuoyundan özür diledi.

Ben de kafayı attım

Fenerbahçeli Lugano, derbi maçta 21 numaralı Emre Aşık'ın kendisine yaptığı hareketlerden dolayı kafa atmak zorunda kaldığını söyledi. Derbi maçta yaşanan olayların fitilini ateşleyen oyuncu konumundaki Lugano çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Galatasaraylı Emre Aşık ile yakın temas yaşadığını ve bu futbolcunun üç defa ayağına bastığını belirten Lugano, kendini savundu.

Uruguaylı futbolcu, “Ben büyük bir hata yaptım. Emre Aşık ayağıma üç defa basınca kontrolü kaybetttim ve kafa atmak zorunda kaldım. Büyük hata yaptım ancak büyük bir temas yaşanmadı. Derbiye yakışmayacak bu hareketi üstüme alıyorum ve gerekli özrü diliyorum” açıklamasını yaptı. Lugano, derbinin adına yakışır bir biçimde sonuçlandığını ve 0-0'lık sonucun adil olduğunu sözlerine ekledi.

Seyircisiz cezası geliyor

Daha önce aldığı cezalardan dolayı sınırda olan Galatasaray, dün taraftarların neden olduğu olaylar sonrası seyircisiz oynama cezasına çarptırılacak. Galatasaraylı taraftarların tribünleri tahrip etmesi, küfürlü tezahüratlarda bulunması ve sahaya yabancı maddeler atması gözlemciler tarafından rapor edildi.

NE DEDİLER

Volkan: Ne zaman gelsek küfür yiyoruz

“Dışarıda bana, Semih'e, Emre'ye abi diyenler sahada ağza alınmayacak şeyler söylüyorlar. Yorgunluk beyinlerine vurmuş. Biz Kadıköy'de hangisine küfür ettik, çıkıp söylesinler.”

Semih: Abi diyenler sahada neler yapıyor

“Dışarıda bana abi diyen Arda'nın böyle bir harekette bulunması çok çirkin. Kimseye küfür etmem. İlk kez kırmızı kart görüyorum. Arda'yı ayırmak için geldim, bana yumruk attı.”

Arda: Herkes haddini bilerek konuşacak

“Saygımızdan kusur etmiyoruz diye kusurlu mu olduk. Milli takımdan arkadaşlarımız vuracak sonra haklı onlar olacak. Lugano'ya kimse sesini çıkarmıyor. Herkes haddini bilecek.”

Ayhan: Volkan herhalde saçmalıyor

“Volkan, bizim onlara Ali Sami Yen Stadı'nda küfür ettiğimizi söylüyor. Volkan herhalde saçmalıyor. Ben ayırmaya çalışırken Lugano'nun Emre Aşıka'a vurduğunu gördüm.”