Beşiktaş Gameiro'ya gidiyor

Cenk'i Everton'a sattıktan sonra yeni golcü arayışlarından sonuç alamayan Beşiktaş, rotasını Atletico Madrid'in Fransız golcüsü Kevin Gameiro'ya çevirdi. 30 yaşındaki futbolcuyu ücretsiz olarak 6 aylığına kiralamak isteyen siyah-beyazlı yönetim, bu hafta içinde İspanya'ya gidecek.

Süleyman Hatırasu Yeni Şafak
Beşiktaş'ın, Atletico Madrid'de forma giyen Fransız golcü Kevin Gameiro'yla yakından ilgilendiği öğrenildi.

Ara transfer dönemi bitmeden kadrosuna bir golcü daha katmak isteyen Beşiktaş'ın, Atletico Madrid'de forma giyen Fransız golcü Kevin Gameiro'yla yakından ilgilendiği öğrenildi. Forvet transferi konusunda hem belirledikleri futbolcular hem de kulübe önerilen isimler üzerinden çalışmalarını sürdüren siyah-beyazlılar, son olarak Kevin Gameiro'yu hedefleri arasına aldı. 30 yaşındaki futbolcu için çalışma başlatan Beşiktaş'ın, Fransız ismi satın alma opsiyonuyla kiralama talebini İspanyol ekibine ilettiği kaydedildi. Gameiro'nun İspanyol kulübüyle 2020 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. Atletico Madrid, golcü futbolcuyu 6 aylığına kiralamak için 2 milyon Euro ücret talep ediyor. Siyah-beyazlı yönetimin ise kiralama bedeli ödemeden satın alma opsiyonlu kiralama yoluna gitmek istediği öğrenildi. Kırmızı-Beyazlılar'a 1,5 sezon önce Sevilla'dan 30 milyon Euro karşılığında transfer olan tecrübeli oyuncu için Beşiktaş'ın, Atletico Madrid'den gelecek cevabı beklemeye geçtiği öğrenildi.

ÖNÜNDE YILDIZLAR VAR

Atletico Madrid'teki forma yarışında; Fernando Torres, Diego Costa ve Antoine Griezmann'ın gerisinde kalan başarılı oyuncu, başkent ekibinde bu sezon 17 karşılaşmaya çıkıp rakip fileleri 6 kez sarsmıştı. Bu arada teknik patron Şenol Güneş'in golcü transferinin en kısa sürede bitirilmesini istediği aktarıldı. Yönetimle görüşen Güneş, takıma uyum sağlayabilmesi için yeni forvetin bir an önce kadroya dahil edilmesini istedi. Beşiktaş transfer komitesinin Gameiro transferini bitirmek üzere, bu hafta içinde İspanya'ya gideceği öğrenildi. Cenk'in Evertron'a satışıyla birlikte hücum bölgesinde bir kişi eksilen Beşiktaş, Kanadalı golcü Lari'le görüştüğünü KAP'a bildirmiş ancak yaşanan hukuki süreçler nedeniyle imzalar atılamamıştı. Şu an elinde golcü olarak Negredo ve Mustafa Pektemek bulunan teknik direktör Şenol Güneş'in, yönetimden elini çabuk tumasını istediği de öğrenildi.

  • Larin'de FIFA tehlikesi
  • Beşiktaş'ın, geçtiğimiz sezon Amerika Futbol Ligi (MLS) ekiplerinden Orlando City forması giyen Cyle Larin'le resmi olarak görüşmelere başlaması Amerikan kulübünü harekete geçirdi. Oyuncunun sözleşmesinin daha önce uzatıldığını açıklayan Orlando City, siyah-beyazlı kulübün kendileriyle görüşmemesi durumunda olayı FIFA'ya taşıyacağını deklare etti. Orlando City'nin internet sitesinde yer alan açıklamada, "Orlando City, forvet oyuncusu Larin ile ilgili Beşiktaş Kulübü'nün yaptığı açıklamadan haberdardır. Kulüp, Larin'in transfer şartlarıyla ilgili anlaşmaya varmadı" ifadeleri kullanıldı. 22 yaşındaki futbolcunun, Orlando City ile 2019 yılına kadar sözleşmesinin bulunduğunu savunan kulüp, oyuncunun, bu ay sonunda başlayacak sezon öncesi kampına katılmasının beklendiğini kaydetti. Beşiktaş, Kanadalı forvet oyuncusu Cyle Larin'in transferi için görüşmelere başlandığını borsaya bildirmiş, Larin de sağlık kontrolünden geçmişti. Ancak MLS kuralları gereği, oyuncuların sözleşmesi tek taraflı uzatılabiliyor. Orlando tarafı, Larin'in avukatlarıyla daha önce sözleşme uzatıldığını ve bunun belgeli olduğunu savunuyor. O. City'nin bu açıklamasına karşın durumu başı boş bırakmak istemeyen Beşiktaş 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi, kendi avukatlarını da devreye sokarak kulübün herhangi bir ceza almaması için yoğun bir çalışma yürütüyor. Hem Larin'in hem Beşiktaş'ın avukatları, Kanadalı oyuncunun transferi işini çözmeye çalışırken, Orlando City tarafı ise Larin için kendilerinie resmi bir teklif götürülmesini bekliyor.

Şenol Güneş'in sakatlık endişesi

Teknik direktör Şenol Güneş, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu rövanş maçı öncesi Ankara'daki kötü zeminden dolayı endişe yaşıyor. Saat 20.30'da oynanacak karşılaşmada as oyuncularını riske etmek istemeyen deneyimli teknik adam, sahaya çıkacak futbolcularına da dikkatli olma uyarısında bulundu. Yaklaşık eksi 5 derecede oynanacak maçta, yedek oyuncuların şans bulması bekleniyor.

Matej Mitrovic kulübede kaldı

Beşiktaş'a geldiği dönemden bu yana beklenen performansın çok uzağında kalan Matej Mitrovic ile ilgili Hırvat basınında sürpriz bir iddia yer aldı. Beşiktaş'a 4,2 milyon Euro bonservis bedeline transfer edilen ve Şenol Güneş'ten formayı alamayan Mitrovic, Dinamo Zagreb'in gündemine bir kez daha geldi. Savunmaya takviye yapması planlanan Dinamo Zagreb'in düşündüğü ilk isim Mitrovic olsa da daha sonra bu transferden vazgeçildi. Hırvat basınında yer alan haberde Mitrovic'in yüksek maliyeti nedeniyle Dinamao Zagreb'in rotasını Bayer Leverkusen'de forma giyen Tin Jedvaj'a çevirdiği belirtildi. Jedvaj da Bayer Leverkusen de forma giymekte zorlanıyor. Vida'nın gelişiyle oynaması daha da zora giren Mitrovic ile Demir Grup Sivasspor da ilgileniyor.

Kartal çeyrek final peşinde

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu rövanş maçında Beşiktaş, Osmanlıspor ile bugün deplasmanda karşı karşıya gelecek. Osmanlı Stadı'ndaki karşılaşma saat 20.30'da başlayacak. Siyah-beyazlılar, Osmanlıspor ile Vodafone Park'ta oynadığı ilk maçı 4-1 kazanarak rövanş öncesinde büyük avantaj elde etmişti. Bu maçın ardından turu geçen taraf çeyrek finale yükselecek. Çeyrek final kuraları ise günü gerçekleştirilecek. Devre arası kampının ardından İstanbul'da hazırlıklarına devam eden Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş'in Ankara'da yedek ağırlıklı bir kadro ile takımını sahaya çıkarması bekleniyor.

KUPADA DİĞER MAÇLAR

14.30 TM Akhisar - Bolu (1-2)

18.00 M.Başakşehir-AÇ Giresun (1-3)