Çanakkale geçilmez

Spor dünyası, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümünü unutmadı. Dört büyük kulübün unutulmaz destan için yayınladığı mesajların yanı sıra, Futbol, Basketbol, Voleybol ve Hentbol federasyonuları da “Çanakkale geçilmez” dedi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Türkiye Voleybol Federasyonu ile Türkiye Hentbol Federasyonu, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla anma mesajı yayımladı.

Türkiye Futbol Federasyonu, Türkiye Basketbol Federasyonu, Türkiye Voleybol Federasyonu ile Türkiye Hentbol Federasyonu, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla anma mesajı yayımladı.

TFF'den yapılan açıklamada, "Türk tarihinde bir kahramanlık destanı olan, Kurtuluş Savaşımızın ilk ateşinin yakıldığı Çanakkale Zaferi'ni ve 'bir devrin battığı yerde' ebediyete intikal eden kahramanlarımızı asla unutmayacağız" denilirken, TBF, "Milli mücadelenin ilk ateşinin yakıldığı Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde ebediyete intikal eden kahramanlarımız ve tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz" açıklamasını yaptı. TVF'nin sosyal medya hesaplarından paylaşılan mesajda, "18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümünde başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz" ifadeleri kullanılırken, THF “18 Mart Çanakkale Zaferi; kahraman Türk askerlerinin uğrunda nice kanlar döktüğü vatanımızın bağımsızlığını, bölünmezliğini ve geleceğini, milletimizin gücünü ve hakimiyetini simgeleyen şanlı bir gündür" açıklaması yaptı.

DÖRT BÜYÜKLER DE UNUTMADI

Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor kulüpleri de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla anma mesajı yayımladı.

Galatasaray'dan yapılan açıklamada, “18 Mart, tüm dünyanın düştü dediği bir ulusun, vatan ve bağımsızlık aşkının neler yapabileceğinin tarihe mihenk taşı gibi saplandığı gün" ifadeleri kullanıldı. Beşiktaş ise başkan Fikret Orman'ın mesajını paylaştı.

Orman, mesajında "Çanakkale geçilmez efsanesinin doğduğu bu savaşta kulübümüzün sporcuları da diğer askerlerimiz gibi canlarını ulusumuzun topraklarını korumak adına feda etti. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını saygıyla ve rahmetle anıyorum" dedi. Fenerbahçe, yaptığı açıklamada, "Cumhuriyetimizin yapı taşlarından olan ve dünyada benzerine çok ender rastlanan bir direnişin simgesi 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi'nin 103. yılında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere aziz şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet, şükran ve saygıyla anıyoruz" ifadeleri kullanırken, Trabzonspor, “Ecdâdımızın heybeti ma'rûf-u cihândır! Fıtrat değişir sanma bu kan yine o kandır!” dizeleri ile Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümü kutladı. Bu arada dünkü Başakşehir ile Beşiktaş maçı öncesinde 18 Mart için koreografi düzenlendi. Takımlar ise seremoniye ellerinde çocuklar ve "Çanakkale geçilmez, bu millet asla yenilmez" pankartıyla çıktı.