Coritiba'nın yeni Alex'i bir Türk

Coritiba'ya transfer olup Alex de Souza'nın 10 numarasını sırtına geçiren Colin Kazım, takımın en etkili ismi olarak sivrildi, Brezilya'da adından söz ettirdi.

Yeni Şafak
Coritiba'nın efsane oyuncularından Alex de Souza, Fenerbahçe'den takım arkadaşı olan Colin Kazım'ı sezon başında Brezilya ekibine transfer ettirmişti.

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Colin Kazım Richards, yeni takımı Coritiba'da göze girdi. 37 kez Türk Milli Takımı forması da giyen oyuncu, Haziran ayında İskoç ekibi Celtic ile yollarını ayırırken, Brezilya ekibine imza atmıştı.

Skorer'de yer alan habere göre; Coritiba'da Alex de Souza'nın emekliye ayrılmasıyla boşalan 10 numaralı formayı sırtına geçiren 30 yaşındaki futbolcu, aldığı bu büyük sorumluluğun altından kalkmayı başardı. Görev aldığı 22 maçta 3 gol-5 asiste imza atan Kazım, takımının son olarak Atletico Mineiro ile yaptığı maçta da gol pası verdi. Ayrıca 2 de penaltı yaptırdığı eklendi.

Bem Parana internet sitesinde "Kazım bir ay içinde Coritiba'nın en etkili ismi oldu" başlığıyla yayınlanan haberde, futbolcunun bu süre zarfında takımının attığı sekiz golün beşinde katkısı olduğuna ve takımdaki başka hiçbir ismin bu oranda bir katkısı bulunmadığına dikkat çekildi.

Globo'da ise "Kazım geldi ve her şeyi değiştirdi" başlıklı bir değerlendirme yazısına yer verildi. Takımdaki futbolcuların son dönem performanslarının analiz edildiği yazıda, Colin Kazım Richards'ın en çok öne çıkan isim olduğunun altı çizildi.