Dünyanın en kötü takımından sürpriz zafer

En büyük kıta olan Asya'da 2018 Dünya Kupası elemeleri start aldı. Tarihinde ilk kez Dünya Kupası elemelerine katılan, FIFA üyesi 209 ülke arasında son sırada yer alan Bhutan ilk maçını kazandı.

Yeni Şafak

Hindistan ve Çin arasındaki minik bir krallık olan Bhutan'ın milli takımı, Sri Lanka'yı deplasmanda Tshering Dorji'nin 81. dakikadaki golüyle mağlup etti.Bu, 'Ejderhalar'ın futbol tarihindeki dördüncü galibiyeti oldu. Bhutan daha önce sadece Afganistan, Guam ve Montserrat'u yenebilmişti.

İlk tur ilk maçlarında alınan sonuçlar şöyle:

Hindistan - Nepal: 2-0Yemen - Pakistan: 3-1 Doğu Timor - Moğolistan: 4-1 Kamboçya - Macau: 3-0 Tayvan - Brunei: 0-1 Sri Lanka - Bhutan: 0-1

Rövanş maçları 17 Mart'ta oynanacak. Kıtadaki diğer ülkeler ikinci turdan itibaren elemelere katılacak.