Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off turunda zorlu sınavda: Rakip Sparta Prag!

UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off turu ilk maçında temsilcimiz Galatasaray evinde Çek ekibi Sparta Prag’ı konuk edecek. Rams Park'ta oynanacak karşılaşma bu akşam saat 20.45'te başlayacak. Türk takımlarına rakip olduğu 10 Avrupa kupası maçının beşini kaybeden Sparta Prag, sarı-kırmızılılar ile son olarak 1997 yılında karşı karşıya geldi. Bu maçtan Galatasaray 2-0 galip ayrıldı. Okan Buruk yönetiminde Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı futbolla göz dolduran Galatasaray evinde mutlak galibiyet için sahaya çıkacak. Peki, Galatasaray - Sparta Prag hangi kanalda yayınlanacak, maç şifreli mi şifresiz mi? İşte maç yayın bilgisi, kadrosu ve muhtemel 11’ler.

Haber Merkezi Yeni Şafak
UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off turu ilk maçında temsilcimiz Galatasaray evinde Çek ekibi Sparta Prag’ı konuk edecek.

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off turunda evinde Sparta Prag ile karşılaşacak. Bu akşam oynanacak karşılaşmayı İspanyol hakem Alejandro Hernandez yönetecek. 4. kez karşı karşıya gelecek olan iki takım arasında oynanan maçlarda temsilcimizin bir galibiyeti bulunuyor. 1 maç beraberlikle sonuçlanırken 2 maç ise Prag’ın galibiyeti ile sonuçlandı. Peki, Galatasaray - Sparta Prag maç saat kaçta, hangi kanalda? Maç şifresiz mi? İşte maç hakkında merak edilen tüm soruların yanıtları.

GALATASARAY - SPARTA PRAG MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off turu Galatasaray - Sparta Prag maçı 15 Şubat Perşembe saat 20.45’te başlayacak. Maç EXXEN ekranlarından naklen yayınlanacak.

GALATASARAY - SPARTA PRAG MAÇ KADROSU

MUHTEMEL 11’LER

GALATASARAY

1 Fernando Muslera

6 Davinson Sanchez

23 Kaan Ayhan

25 Victor Nelsson

8 Kerem Demirbay

18 Berkan Kutlu

34 Lucas Torreira

7 Kerem Aktürkoğlu

9 Mauro Icardi

10 Dries Mertens

53 Barış Alper Yılmaz

SPARTA PRAG

1 Peter Jensen

2 Angelo Preciado

25 Asger Sorensen

6 Kaan Kairinen

10 Adam Karabec

14 Veljko Birmancevic

20 Qazim Laci

27 Filip Panak

32 Matej Rynes

37 Ladislav Krejci

9 Jan Kuchta

GALATASARAY - SPARTA PRAG CANLI SKOR

https://www.yenisafak.com/static/spor/1750482

UEFA AVRUPA LİGİ FİKSTÜR

https://www.yenisafak.com/embed/FixtureEmbed/?id=351

Galatasaray, Sparta Prag ile 5. kez rakip olacak

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında yarın karşı karşıya gelecek Galatasaray ile Çekya'nın Sparta Prag takımı, tarihlerindeki 5. randevuya çıkacak.

Bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grubunu 3. tamamlayan Galatasaray, yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam ediyor. "Kupa 2"de mücadele eden Sparta Prag ise grup ikincisi olarak play-off turuna geldi.

Yarın eşleşmenin ilk ayağında avantaj arayacak Galatasaray ile Sparta Prag, tarihlerinde 5. kez karşı karşıya gelecek.

İki takım, Avrupa kupalarında daha önce 2 eşleşmede 4 maç yaptı. İki ekip arasındaki ilk eşleşme, 1995-1996 sezonunda UEFA Kupası elemelerinde yaşandı. Çekya'da yapılan ilk maçı 3-1 kaybeden Galatasaray, İstanbul'da rakibiyle 1-1 berabere kaldı. Sarı-kırmızılılar, iki maç sonunda Avrupa'ya veda ederken Sparta Prag tur atlayan taraf oldu.

İkinci eşleşme ise 1997-1998 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda gerçekleşti. Çekya'da yapılan ilk maçı Sparta Prag 3-0, İstanbul'da oynanan ikinci müsabakayı Galatasaray 2-0 kazandı. Galatasaray, Borussia Dortmund ve Parma'nın bulunduğu grubu son sırada tamamlayıp elenirken, Sparta Prag üçüncü olarak yoluna UEFA Kupası'nda devam etti.

- Okan Buruk yine kulübede

Sparta Prag ile yapılan 4 maçta da futbolcu olarak kulübede bekleyen Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, bu kez teknik adam koltuğunda oturacak.

Sarı-kırmızılı takımın altyapısından yetişen Okan Buruk, Sparta Prag ile yapılan 4 maçta da kadroda yer aldı. Dört maçta da yedek kulübesinde oturan Buruk, 1995-1996 sezonundaki ilk maçta 7, ikinci müsabakada 2 dakika süre aldı. 1997-1998 sezonundaki iki müsabakada ise kadroda yer alan Okan Buruk, forma giymedi.

Yedek kulübesinde bu kez Galatasaray Teknik Direktörü olarak yer alacak Okan Buruk, iyi anıları olmadığı Sparta Prag'a karşı avantajlı bir skor arayacak.

- Galatasaray, Çekya takımlarıyla 8 maç yaptı

Sarı-kırmızılı ekip, Çekya temsilcileriyle daha önce 8 kez karşılaştı.

Sparta Prag ile 4 kez karşı karşıya gelen Galatasaray, ikişer maçta da Banik Ostrava ve Mlada Boleslav ile mücadele etti. "Cimbom" söz konusu maçlarda 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 yenilgi yaşadı.

Çekya takımlarına karşı 8 maçta 12 gol atan Galatasaray, kalesinde 12 gol gördü.

- Türk takımlarına karşı Sparta Prag

Çekya temsilcisi, Türk takımlarıyla 14 maç yaptı.

Galatasaray ile 4 kez karşılaşan Sparta Prag, 4 kez Fenerbahçe, ikişer kez Beşiktaş, Trabzonspor ve Denizlispor ile maç yaptı. Başkent Prag takımı, söz konusu müsabakalarda altışar galibiyet ve yenilgi ile 2 beraberlik aldı.

Sparta Prag, söz konusu maçlarda 18 gol atıp, 16 gol yedi.

Galatasaray sahasında Başakşehir'i iki golle devirdi |ÖZET