Karadeniz'de mutlu son

Karadeniz'de mutlu son

Türkiye'nin evsahipliğinde 11 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen ve millilerimizin başarılı bir mücadeleyle ikinci tamamladığı 1. Karadeniz Oyunları, düzenlenen kapanış töreniyle sona erdi. Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı'nda, gerçekleştirilen törende 2010 yılında 2. Karadeniz Oyunları'na evsahipliği yapacak Romanya'ya Karadeniz Oyunları Bayrağı verildi. Trabzon Kolbastı ekibinin, yöreye özgü bir oyun olan kolbastı gösterisinin ardından, havai fişek gösterileri eşiğinde oyunlar ateşi söndürüldü. Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Mehmet Atalay'a teşekkür plaketi verdi.

İKİNCİ TAMAMLADIK

Türkiye, kazandığı 37'si altın toplam 118 madalyayla organizasyonu 2. sırada tamamlama başarısı gösterdi. Rusya, 86 altın, 57 gümüş ve 31 bronz olmak üzere toplam 174 madalyayla 1. olurken, Ukrayna da 21 altın, 23 gümüş ve 12 bronz olmak üzere toplam 56 madalya ile 3. sırada yer buldu.

Filenin altın kızları

1. Karadeniz Spor Oyunları'nın kapanış gününde gündüz yarı final mücadelesinde Rusya'yı 3-1 mağlup eden ay-yıldızlı ekibimiz, aynı gün akşam saatlerinde ise finalde Bulgaristan ile karşılaştı. Milliler, Bulgaristan'ı 3-0'la geçerek oyunlarda şampiyon oldu. Karşılaşmada ilk seti 25-18, 2. seti 25-13 ve son seti 25-19 alan milliler altın madalyanın sahibi oldu. İkinci olan Bulgaristan gümüş, Rusya ise bronz madalya kazandı. Millilerimize madalyalarını Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay verdi.

MiLLiLERiN MADALYA ŞOVU