Kupada fırtına dindi

Bordo-mavililer, 84'te tartışmalı kırmızı kartla 10 kişi kaldı. Bir kişi eksik kalana kadar maçın hakimi olan Trabzonspor, golü bulabileceği anlarda 120'de Aatif'in ayağından şok golü yedi; çeyrek finali göremedi

Yeni Şafak

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Tur maçında Trabzonspor sahasında Medicana Sivasspor’a uzatmada 3-2 mağlup olarak kupaya veda etti.Her iki takımın da açık bir futbol sergilediği ilk yarıda karşılıklı ataklar, özellikle defans ve kalecilerin hatası sonucu goller vardı. 10. dakikada Da Costa’nın uzun pasında soldan ceza sahası giren Utaka kaleci Hakan’ın kapattığı köşeden topu ağlara gönderdi: 0-1. 22’de Erkan Zengin, soldan kullandığı taç atışında İshak topla birlikte ceza sahası içine girerken, arka direğe pasında Yatabare topu boş kaleye gönderdi: 1-1. 33’te kaleci Ertuğrul’un ayağındaki topu kapan Yatabare, ağlara gönderdi: 2-1. 40’ta İshak’la mücadeleye giren Musa, topu kaptı. Sağ çaprazdan ayağının içiyle topu kaleci Hakan’ın solundan ağlarla buluşturdu: 2-2. İkinci yarıda oyunun hakimi Trabzonspor olurken, rakip kaleye etkili geldi ancak golü bulamadı. 67. dakikada Mehmet Ekici’nin ceza sahasına ortasında müsait durumdaki Yatabare topu kontrol edemeyince bordo-mavililer bir golden oldu. Son dakikaları gergin geçen maçın normal süresi de 2-2 bitti. Uzatma maç penaltılara gidecek denilirken, 120. dakikasında orta alanda topla buluşan Aatif, ceza sahasına kadar sürerek kaleci Hakan’ın solundan ağlarla buluşturdu ve Sivasspor’u çeyrek finale taşıdı: 2-3.

Trabzonspor’da devre arasında Eskişehirspor'dan transfer edilen Aytaç Kara, dün bordo-mavili formayla ilk maçına çıktı. Teknik direktör Ersun Yanal, Aytaç'a ön liberoda şans tanıdı. Yusuf Erdoğan ve Belkalem, sakatlığı nedeniyle son anda kadrodan çıkartılırken sakatlığı devam eden Bosingwa'nın yerine sağ bekte Salih Dursun forma giydi. Trabzonspor'un bir diğer transferi Uğur Demirok da dün ilk kez kadroda yer aldı. Sakatlığı nedeniyle lig ve kup maçlarında forma giyemeyen Uğur, uzatmalarda şans buldu.

Trabzonsporlu taraftarlar, çıkan kartlar sonrası yoğun küfürlü tezahüratlarda bulunurken ikinci uzatma bölümü başlamadan önce Sivasspor kalecisi Ertuğrul'un alnına kale arkası tribünlerinden çakmak isabet etti.

Fenerbahçe derbisi öncesi hakem Bülent Yıldırım'ı arayan ve devamında bu konuyla ilgili sert açıklamalarda bulunan Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, PFDK tarafından 180 gün hak mahrumiyeti ve 210 bin TL para cezası aldı. Hacıosmanoğlu, sportmenliğe aykırı iki açıklaması nedeniyle 60'ar gün, Bülent Yıldırım'ı telefonla araması nedeniyle de 60 gün olmak üzere, toplam 180 günle cezalandırıldı. Para cezaları da açıklamaları nedeniyle 40'ar bin, hakemi araması nedeniyle de 130 bin TL olarak gerçekleşti. Eğer Trabzonspor Başkanı, tek kalemde 180 gün ceza alsaydı başkanlığı düşecekti. Hacıosmanoğlu, 6 aylık zaman zarfında TFF'nin hiçbir faaliyetinde başkanlık görevini yürütemeyecek. İKİ YÖNETİCİYE DE HAK MAHRUMİYETİ Kurul ayrıca, sportmenliğe aykırı açıklamaları ve hareketleri nedeniyle, Trabzonspor yöneticisi Yakup Aslan'a 45 gün hak mahrumiyeti ve 30 bin TL, Ali Uzunay'a da 28 gün hak mahrumiyeti ve 34 bin TL para cezası verdi. Trabzonspor Kulübü de sportmenliğe aykırı yazılı açıklama nedeniyle 150 bin TL ile cezalandırıldı.

Teknik direktör Ersun Yanal'ın kupada zaman zaman Oscar Cardozo'nun yerine tercih ettiği Yatabare, dün günündeydi. Bordo-mavili takımın dün iki golüne imza atan kupa gölcüsü, 4. maçında 3. golünü kaydetti. Malili yıldız, grupta 2-0 kazanılan Manisaspor maçında da 1 gol atmıştı.

UEFA, Trabzonspor ve Beşiktaş'ın devre arası transferlerini onayladı. Bordo-mavililerde Hakan Arıkan, Erkan Zengin ve Özer, kadroya alınırken sakat Onur, takımdan ayrılan Papadopoulos, Mustafa Yumlu ve forma şansı bulamayan Fatih Öztürk listeden çıkartıldı. Beşiktaş da Tolgay, Milosevic ve Opare'yi ekledi.

Karşılaşmanın 84. dakikasında rakibine yaptığı hareketten dolayı kırmızı kart gören Salih Dursun'un atılmasından sonra maçta tansiyon yükseldi. Hakem Mete Kalkavan, ard arda sarı kartlarına başvururken teknik direktör Ersun Yanal, hakem yönetimine bir hayli tepki gösterdi. Yükselen tansiyon, futbolcuları da gerdi.

F.Bahçe kafilesi, Çaykur Rize maçı için havayoluyla Trabzon’a geldi. Sarı-lacivertliler, geniş güvenlik önlemleri altında otobüsle Rize’ye hareket etti. Havalimanında kafidekilere hakaret eden bir şahıs polis tarafından gözaltına alındı.